Sözcü Gazetesi'nde yer alan iddialar Samsun'u isyan ettirdi. İddiaya göre, Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç koronavirüse yakalanmasının ardından kendisini ambulans uçak ile Ankara’ya sevk ettirdi. Oruç’un ambulans uçakla Ankara’ya giderek tedavi olmasına tepki yağdı.
14 Ocak’ta ilk doz aşısını yaptıran ve bir süre sonra koronavirüs kaparak hasta olan Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, ilk etapta Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Daha sonra iddialara göre kendi talebiyle Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Oruç, sosyal medya hesabından tedavisinin bittiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Ağır bir tedavi süreci geçirdiği belirtilen Oruç “Allah’a şükürler olsun; hastanedeki tedavi sürecim bitti, taburcu oldum. Tedavimde her türlü özveriyi gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan dostlarımıza çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız” diye yazdı.

Samsun İl Sağlık Müdürü: Kırmızı alarm vermenin zamanı geldi

Ak Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Mahmut İşbilir bu açıklamaya tepki gösterdi:

“Müdürüm geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Lakin bu şehirde emrinizde bunca kamu hastaneleri varken, şehrinizin Sağlık İl Müdürü olarak ambulans uçakla Ankara’ya tedaviye gitmeniz manidar.”

Samsun’daki ambulans uçak tartışmasına İYİ Parti de katıldı. Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’a geçmiş olsun dileklerini iletirken, “TBMM’de sürekli Samsun’un sağlık altyapısını övüyoruz. Ben kentimin sağlık altyapısına güveniyorum. Bununla gurur duyuyorum. Ankara Pandemi Hastanesi de başarılı bir tedavi uyguluyor. Ama ben Samsun’da tedavi olurum. Sağlık Müdürü’nün kendi takdiridir. Acaba Samsun’daki doktorlara güvenmedi m? Neden Ankara’ya gitmeyi istedi” diye sordu.

Covid vakalarının en sık görüldüğü illerden biri olan Samsun'da vatandaşlar tedavi sırası beklerken, İl Müdürü'nün bu hareketi halkı isyan ettirdi. Samsunlu hekimler de kendilerine güven duyulmamasını eleştirdi.  

Editör: TE Bilişim