Menemen Belediye Meclisi, tutuklanan ve daha sonra bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un yerine başkanvekili seçmek için sandığa gitti. CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan’ın yarışında, Millet İttifakı sırasıyla bir, iki ve üç fire verdi. 4 tur sonunda eşitlik bozulmayınca kazanan kurayla belirlendi ve Karakurt Menemen Belediyesi Başkanvekili oldu.

Menemen Meclis Üyesi AK Partili Hanifi Can sosyal medyadan yaptığı açıklamada, partisinden bir meclis üyesine 2 milyon TL rüşvet teklif edildiğini iddia etti.

Can sosyal medya hesabından şı açıklamayı yaptı;

Menemenli kardeşlerim bizler sizlerin oylarıyla seçildik ve Belediye Meclis üyesi olduk. Sizin hakkınızı savunmak için bizlere oy verdiniz. Şuan gelinen tablo ortada 6 milyona satın alınabilinecek araçlar, 37 milyona kiralanmış. Devletin yani sizlerin haklarını çaldılar bir vazo alınmış 100bintl verilmiş bu para çoçuklarımızın hakkı yazık değil mi ' Devlete ait sağlam araçları kesip satmışlar, bunlar sizlerin çoçuklarımızın hakkı şahıslara satılmış, yemişler . Pazar Esnafımız 15 Aydır mağdur pazar yeri yarım kalmış, rezil bir halde .İŞÇİ kardeşlerim, 4 Ay oldu maaşlarını alamıyor, Evlerine  EKMEK   götüremiyorlar bu kardeşlerimiz bizleri arıyorlar kim bizim hakkımızı  savunacak diyorlar.  Peki soruyorum Menemenli kardeşlerime sadece Serdar Aksoy mu suçlu  ' Bu çalınan Menemen halkının  şuanki CHP Meclis üyesi arkadaşlarında imzası var şimdi birileri çıkmış Davul çalıyor kim bu arkadaşlar, sizde hiç Utanma  yok mu ya . Sonra Seçim olacak Gece ...' 2 milyon Rüşvet  teklif ediyorsunuz. Arkadaşımız ...Namuslu şerefli biri parayı almıyor bu belgeli merak edenler vardır şimdi, siz Rüşvet vereceğinize Menemen belediyesinde Çalışan işçi  arkadaşlarımızın önce 4 aylık maaşını ödeyin diyor... Takdiri Menemen halkına bırakıyorum  '''”

Editör: TE Bilişim