Karabağlar Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı son genelge doğrultusunda koronavirüs salgınına karşı önlem ve mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. Buna göre çalışanların mesai saatlerinde düzenlemeye gidilirken, açılma günleri hafta içine kaydırılan pazaryerlerinde de sıkı denetimler yapılacak.

Karabağlar’da her cumartesi kurulan Yeşilyurt, Yurtoğlu ve Yunus Emre pazarları, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cuma günü açılacak. Zabıta müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm pazarlarda pazarcı esnafının HES kodu sorgulamasına devam edecek. Gıda dışı ürün satan esnaf tek-çift uygulamasına göre belirli günlerde tezgah açılabilecek. Ayrıca bu alanlarda vatandaş yoğunluğu oluşmamasına dikkat edilecek. Pazarcı esnafıyla vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup uymadıklarına bakılacak.

Yine genelge kapsamında, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı gün ve saatlerde, kapalı olması gereken işyerleri denetlenecek. Açık olanlarda da önlemlere uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kısıtlama günlerinde sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesine devam edecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüs salgınına karşı mücadelede önemli bir aşamaya gelindiğini hatırladarak, “Vaka sayılarında çok ciddi artışlar yaşanıyor. Bu nedenle Karabağlar Belediye olarak önlemlerimizi artırdık. Vatandaşlarımızdan da beklentimiz, kişisel önlemlerine daha fazla dikkat etmeleri; maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları. Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor” dedi.

Editör: TE Bilişim