SON MÜHÜR.COM 
Azerbaycan’ın 613 şehit verdiği Karabağ Hocalı Katliamı’nın 29. yıl dönümü nedeniyle Karabağlar Belediyesi, ilçede katliam anısına dikilen anıtın önünde anma töreni düzenledi. 
Saygı duruşu ve Azerbaycan ve İstiklal Marşları ile devam eden anma töreninde katliam anısına karanfil sunumu da gerçekleştirildi. 

ANITTA ACILARI HATIRLAMAK ADINA YAPILDI 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Her yıl Karabağlar Belediyesi olarak 1992 yılında Hocalı’ da gerçekleşen katliamını hep birlikte anıyoruz. Bu yıl biraz daha farklı bu yıl acımız belki birazcık hafiflettik. Azerbaycan toprakları işgal altındaydı o topraklar özgürlüğüne kavuştu.  O anlamıyla da o mücadeleyi verenleri de yürekten selamlıyoruz. Çünkü o topraklar Azerbaycan’ındı işgal edilmişti. Ne olursa olsun. Bu tür işgallerin her zaman karşısında olacağız. Olmaya da devam edeceğiz. Gönlümüz dünyanın hiçbir yerinde bu katliamların yaşanmaması. İnsanlık adına yaşanmamasını diliyoruz ama maalesef dünyada maalesef zaman zaman bazı katliamlar gerçekleştiriyor. Orada savunmasız insanların yaşlı genç çocuk ve kadınların katledilmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Bu anıtta onları unutmamak oradaki acıları hatırlamak adına yapıldı. Bizler bu yapılanları unutursak geleceği daha iyi planlayamayız. Gelecekte insanlarımızın böyle acılar yaşanmamasını ancak bu hatırlatmalarla önleyebiliriz. Bizde Karabağlar Belediyesi olarak bu acıyı hatırlamak adına Azerbaycanlı dostlarımızla hep birlikte gerçekleştirdik. Bir kez daha orada şehit olan 613 Azerbaycanlı kardeşlerimizi saygıyla selamlıyoruz. Umarız ki tüm dünyada barış hâkim olur. Dostluk, kardeşlik hâkim olur. Özgürlüğüne kavuşan Azerbaycan’ı ve Azerbaycan halkını buradan yürekten saygı ile selamlıyoruz. Umarız ki bir daha bu olaylar olmaz. Herkes kendi vatanında yurdunda herkes yaşamını özgürce sürdürür. Bu katliamların olmamasını insanlık adına yürekten diliyorum” dedi. 

HOCALI KATLİAMI’NI DÜNYAYA DUYURDUK 
Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Ambar, “Millet olarak acımızı da yaşantımızda mutluluklarımızda yerinde ve zamanında yapmasını bilen bir karaktere sahibiz. Bu eserler düşünüldüğü ve yapıldığı zaman hedef Hocalı Katliamını unutmamak katliamı tüm dünyaya duyurmaktı. Çok şükür dünyanın birçok yerinde olduğu gibi İzmir’de de bizler bunu gerçekleştirdik” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim