Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ( FEE)  Dünya çapında toplam 73 ülkeyi temsil eden üye organizasyonlarla çalışan, çevre bilinci oluşturmayı hedefleyen uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Toplumu bilgilendirerek onların bu konuları anlamalarını sağlayıp içinde bulundukları kurum, organizasyon ve toplumu aktif davranışlara yönlendirmelerini sağlamaktır. Bu programa her yıl dahil olan Özel İzmir Rota Koleji Bornova şubesi ortaokul öğrencileri çevre sorunlarına karşı bir duyarlılık projesi hazırladılar; ‘ iyilik yap maskeni denize atma’.
 Günümüz çevre sorunlarının yanı sıra bir de maskenin eklenmesi doğamızı kötü yönde etkilemektedir. Rota Koleji öğrencileri bu soruna dikkat çekmek ve uyarıda bulunmak amacıyla, çevresinde bulunan ‘ maske kirliliği’ ni göz önüne sermiştir. Sosyal medya haberlerinde sıkça karşılaştığımız maske kirliliğinin doğaya ve canlılara ne denli zarar verdiğini ve duyarsız kalmamak için; gerek sokaklarında gerekse deniz kenarlarında çekim yapmışlardır. Çevre kirliliğine maske kirliliğinin de eklenmemesi için tüm çevresini bilinçlenmeye davet etmişlerdir. Bu duyarlılık projesinde emeği geçen Özel Rota Bornova Ortaokulu öğrencilerimize, Fen Bilimleri öğretmenimiz Duygu Özge ALTINER’ e ve Rota Koleji Ortaokulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Erkan ÖZGÜÇ’e gönülden teşekkür ederiz.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında büyüklere uyarılarda bulunan Rota Koleji Öğrencileri klipte önemli detaylarda paylaştı.

İşte o video klip;

 

Editör: TE Bilişim