Facebook, Google, Twitter ya da diğer birçok farklı uygulama hassas kullanıcı verilerini reklam amaçlı pazarlıyor. Bu noktada son kullanıcılar hiç tanımadığı numaralardan aranıyor ya da SMS ile çeşitli bilgilendirmelerle karşılaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, geliştirdiği yeni İleti Yönetim Sistemi ile birlikte e-Devlet'te bu tüm arama ya da gereksiz mesajları sınırlandırmayı sağlıyor.

İleti Yönetim Sistemi nedir'
İleti Yönetim Sistemi (İYS) ticari işletmelerden gelen arama, mesaj ya da e-postaları kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Yani arama, mesaj ya da e-posta göndermesini istemediğiniz şirketleri kara listeye ekleyebiliyorsunuz. Böylece tüm izinleri görüntüleyip ayrı ayrı iletişim onayı verip ya da onaylarınıkaldırabilirsiniz. Sonuç olarak eğer herhangi bir şirketin bilgilendirme ya da arama taleplerinin onayını kaldırdıysanızhiçbir şekilde elektronik ileti almıyorsunuz.

İşlem doğrudan e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Öncelikle bir iletişim adresi tanımlaması yapmanız şart. Bunun için telefonnumarası ya da e-posta adresiyle kayıt olabilirsiniz. Daha sonrasında 'Onayları Yönet' düğmesiyle onay verilen şirketleri görebilir ve sağ kısımdan onayları düzenleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim