Brooklyn Nets sahasındaki maçta Orlando Magic'i 122-115 (52-50) yenerken bütün gözler, Houston'dan olay transferle gündemde bir numaraya oturan James Harden'ın üzerindeydi.

Yeni takımıyla antrenman yapmadan maça çıkan Harden ilk yarıda 8 sayı atarken, üç sayı bölgesinden 4 denemesinden de sonuç alamadı. İkinci yarıyla birlikte çok daha iyi oynamaya başlayan Harden karşılaşmayı 32 sayı (13/15 serbest atış, 3/10 üçlük, 5/8 ikilik), 12 ribaund, 14 asist, 4 top çalma, 1 blok ile tamamladı ve Brooklyn'e adımını attığı gün triple double yaparak kulüp tarihinde bunu ilk maçında başaran ilk oyuncu olarak kayıtlara geçti. Harden buna karşılık 9 top kaybetti. 

Kevint Durant ise yeni partnerini 42 sayı ile selamladı. Harden'la Oklahoma'dan sonra yeniden buluşan Kevin Durant de 42 sayı (5/8 üçlük), 4 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 2 blokla Brooklyn'deki en iyi maçlarından birini çıkardı.

Muhteşem üçlüden Kyrie Irving kızkardeşinin doğum gününe katıldığı için alındığı karantinadan geri dönüşünü beklerken, efsane oyuncu Barkley, Nets'in şimdiye kadarki en iyi pembe dizi olacağını vurguladı, ESPN'e "İzlemek için sabırsızlanıyorum. Bu üç farklı kişiliğin New York'ta kaynaşmaya çalışmasını televizyondan izlemek çko keyifli olacak. Heyecanlıyım" yorumunu yaptı.

Orlando Magic, Brooklyn'de Harden'ın karşılanma kutlamalarının tadını kaçırmaya çok yaklaştı ancak maç boyunca yaptığı takibi bir galibiyete dönüştüremedi.

Nikola Vucevic'in 34 sayı (6/12 üçlük), 10 ribaund, 7 asist, 5 top çalmadedan oluşan performansı galibiyete yetmedi. Orlando'da Terrence Ross 23 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Cole Anthony 16 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ile oynadı.

WILLIAMSON LAKERS'A YETMEDİ

Öte yandan diğer bir önemli karşılaşmada Konferans lideri Lakers, New Orleans Pelicans'ı LeBron'un 21 sayı 11 asistlik double double'ı ile alt etmeyi başardı. Lakers'ın 112-95  kazandığı mücadelede New Orleans'ın süper çaylağı Williamson 21 sayı 12 ribauntluk performans ortaya koyarken, çabası LA'in 5 maçlık serisini bozmaya yetmedi. Lakers'ta Kuzma 11 sayı 13 ribaunt, Davis ise 17 sayı ile oynadı.

MVP GIANNIS AFFETMEDİ

Giannis Antetokumpo'nun 31 sayı 9 ribauntla sürüklediği Bucks, son anları nefes kesen mücadelede Dallas Maveriks'i 112-109 yenmeyi başardı ve (9-4) ile Celtics'in (8-3) arkasındaki yerini korudu. Luka Doncic'in 28 sayı,13 asist 9 ribaunt ile trible double çok yaklaştığı performansı ve kendi yarı sahasından savurduğu son saniye topu Milwakue'yi durdurmaya yetmedi.  
 

Editör: TE Bilişim