Fenerbahçe, kupa maçında Kasımpaşa karşısına 9 eksikle çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Diego Perotti, Filip Novak, Tolga Ciğerci, Jose Sosa, Gökhan Gönül ve Sadık Çiftpınar'ın yanı sıra Dimitris Pelkas, Ömer Faruk Beyaz ve Kemal Ademi kadroda yer almadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Kasımpaşa ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde ligde oynadıkları BB Erzurumspor maçına göre 11’de 6 değişiklik yaptı. Altay Bayındır, Ozan Tufan, Tisserand, Mame Thiam yedek kulübesinde yer alırken, Pelkas ve Sadık Çiftpınar ise kadroda bulunmuyor. Bu futbolcuların yerine kalede Harun Tekin, stoperde Lemos ve Serdar Aziz, orta alanın solunda Ferdi Kadıoğlu, forvette ise Cisse ile Samatta ilk 11’de sahaya çıktı.

Fenerbahçe'nin 1-0 önde girdiği maçın son dakikalarında ortalık karıştı.  90. dakikada Mert Hakan rakibi Aytaç Kara'ya müdahalede bulundu. Hakem Ümit Öztürk Mert Hakan'ı kırmızı kart ile cezalandırdı. Fenerbahçeli futbolcular büyük itirazda bulundu.
Futbolcular maçın hakemine Kasımpaşalı Aytaç Kara'nın Mert Hakan'a vurduğu yönünde itirazda bulundu. VAR incelemesi sonrasında karar değişmedi.

Fenerbahçeli taraftarlar sosyal medyada bu duruma tepki gösterdi. Hakem Ümit Öztürk'ü Aytaç Kara kırmızı kart göstermemesi nedeniyle eleştirdi.

Sezon başında transfer edilen Mert Hakan'ın direkt gördüğü kırmızı kart ile en az iki maç ceza almasının gündemde olduğu öğrenildi. Mert Hakan Yandaş bu durumda Ankaragücü ve Sivasspor maçlarını kaçıracak.

Bu arada Fenerbahçe'de Sinan Gümüş ikinci yarıya çıkamadı.ğrı hisseden Sinan Gümüş oyundan çıkarken, yerine Thiam dahil oldu. Sinan Gümüş’ün kontrolleri yarın yapılacak.

Karşılaşmanın tek golü Caner Erkin'in kornerine Samatta'nın kafasından geldi. Bu Caner Erkin'in 7. asisti oldu.

Yine de mücadeleyi 1-0 kazanan Fenerbahçe adını çeyrek finale yazdıran son ekip oldu.

Stat: Ülker
Hakemler: Ümit Öztürk, Aleks Taşcıoğlu, Deniz Caner Özaral

Fenerbahçe: Harun Tekin, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Lemos, Caner Erkin, Luiz Gustavo, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 85 Serhat Ahmetoğlu), Sinan Gümüş (Dk. 46 Thiam), Cisse, Samatta (Dk. 69 Ozan Tufan)

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj (Dk. 77 Mehmet Feyzi Yıldırım), Luckassen, Brecka, Evren Eren Elmalı, Doğucan Haspolat (Dk. 85 Furkan Külekçi), Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan (Dk. 77 Yasin Dülger), Hodzic, Varga (Dk. 77 Alan), Thelin (Dk. 69 Anıl Koç)

Gol: Dk. 51 Samatta (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 90 Mert Hakan Yandaş (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 16 Samatta, Dk. 36 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 71 Doğucan Haspolat, Dk. 82 Hodzic (Kasımpaşa)
 

Editör: TE Bilişim