Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün ekranlar karşısında Çin’den getirilen koronavirüs aşısı yaptırmasının ardından, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’nde koronavirüs aşısı oldu.
Çin'den getirilen 3 milyon dozluk  Sinovac aşısı Türkiye’de uygulamaya başlandı. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ekranlar karşısına geçti ve koronavirüs aşısı oldu. Dünden bu yana sağlık çalışanlarına virüs aşısı hızla uygulanmaya başlandı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı olduktan sonra Telegram hesabından 'Ben de aşı oldum' mesaj paylaştı:

Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı sonrası ilk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''Dün biliyorsunuz ilk aşıyı Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve ardından Bilim Kurulu üyeleri yaptırdı. Başarıyla devam eden aşı programımızda şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. 

''25-30 MİLYON DOZ AŞI DAHA GELECEK''

Başta tüm siyasi liderler, milletvekillerimiz, Kovid-19 aşısını teşvik ederlerse, bunun çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Aşı olanlarında sayısı 250 bini aştı. Bilim Kurulu'nun belirlediği bir takvim var. İlk etapta gelen aşı miktarı belli, ardından 25-30 milyon doz aşı daha gelecek.

Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum, bu süreçte ortaya konan gayret karşılıksız kalmayacaktır.

Editör: TE Bilişim