İnsanlığın en önemli sorunlarından biri çevre kirliliği… Bunu önlemenin yolu ise çocukluktan başlayarak çevre bilinci oluşturmak… En etkin yollardan biri de eğitimcilerin kamuoyunu bilinçlendirme çabaları… Bunun için minik öğrencilerden başlayarak, çevremizi bir çöplüğe dönüştürecek unsurlardan uzaklaştırma bilincini sağlamak gerekiyor.

Dünyanın yaşanılır bir yer olabilmesi için, insanların çevreye daha duyarlı davranması ve bunun için gerekli çabaları yapmak gerekiyor. Çevreye atılan atıklarla dünyanın çöplüğe dönüşmeye başladığına dikkat çeken eTwinning proje ekibi, çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bunun kalıcı hale gelmesi için en uygun yaş grubu da okul öncesi çocuklardan bilinçlendirme faaliyetine başlamak…

AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİ

 Eğitimciler, söz konusu projeyle asıl hedeflerinin çocuklarda bir çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmak, bunun için de çocukların yaparak yaşayarak öğrenme ilkelerinden hareket etmek olduğunu belirtiyorlar.

Bunun için etkili bir proje çalışmasına başladıklarını belirten Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğretmeni Emine Çakır, Türkiye çapında 10 okul ve 10 öğretmenle işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. Proje hedefine ulaşmanın bir anlamda dünyanın geleceği kurtarmakla eşdeğer olduğunu belirten Çakır, “Çevreye duyarlı her çocuk, geleceğimizi kurtarır” dedi.

eTwinning projesine katılan okul ve öğretmenler ise şöyle sıralanıyor:

Emine Çakır (Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı-İZMİR), Dilek Başaran (Yunuseli Anaokulu Osmangazi-BURSA), Nazlı Gencan (Halime Hatun Anaokulu Gürsu-BURSA), Canan Cura (Albay İbrahim Çolak İlkokulu Bozüyük-BİLECİK), Damla Topuz (Vakıf Anaokulu-ŞIRNAK), İclal Makbule Toprakkaya (Hüseyin Temizel İlkokulu Anasınıfı-İSTANBUL), Münevver Açıkgöz (Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Yıldırım-BURSA), Nazife Ölmez (Bozan Bey İlkokulu Anasınıfı Alpu-ESKİŞEHİR), Pınar Burcu Altun (Şehit Salih Keskin İlkokulu Anasınıfı-ORDU), Suzan Kaya (Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Kestel-BURSA)       

Editör: TE Bilişim