Amerikalı bilim insanının oluşturduğu Atom Bilimcileri Bülteni'nin ABD'nin Japonya'ya ilk atom bombasını atmasından iki yıl sonra kurduğu 'Kıyamet Saati' (Doomsday Clock), korona virüs salgınıyla birlikte güncellendi.

'Kıyamet Saati' (Doomsday Clock), geçen yıl ilerlediği geceyarısına 100 saniye kaladan bu yıl da geriye gidemedi. Bu, saatin kurulduğu 1947'den beri kıyamete en yaklaştığı konum oldu. Atom Bilimcileri Bülteni, kıyamete 2 dakikadan az kalmasının, 'dünya hükümetlerinin korona virüs salgınına yetersiz ve etkisiz müdahalesinden' kaynaklandığını belirtti.

Kıyamet saati, Ocak 2015'te gece yarısına üç kalaya, ABD'de Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturduğu Ocak 2017'de 2 dakika 30 saniye kalaya, ardından yine ilerletilerek 2018 ve 2019'da 2 dakika kalaya ayarlanmıştı. 

Atom Bilimcileri Bülteni, 'kıyamet tehdidi yaratan birden çok neden olduğunu, akreple yelkovanın geri gidebilmesi için insanlığın yeni davranış normları belirlemesi gerektiğini' belirtti.

Bülten'in açıklamasında "İklim değişikliği, artan nükleer gerilim ve korona virüs salgını, bizi kıyamete her zamankinden çok yaklaştırdı" denildi.

Editör: TE Bilişim