CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yıldız ve İrfan Yelis İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’nin Varyant’taki binasını ziyaret edip, Meclis toplantısına katıldı. İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı ve Meclis Başkanı Evren Laçin ile Seyyar Esnaflar Meclis’i üyeleri tarafından karşılanan parti yöneticileri, zor şartlarda çalışan seyyar esnafının yanında olacaklarını söyledi. 

“BU KENTİN ZENGİNLİĞİSİNİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi ve kentteki belediyeler olarak sokak satıcılarının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak üzere gerekeni yapacaklarını belirten Yücel, Türkiye koşullarında seyyar satıcılığın başlı başına zorlu olduğunu, bu zorluğu bir de engellerle daha da zorlaştırmamak gerektiğini kaydetti. Yücel, “Neticede siz buradan rızkınızı çıkarıyorsunuz. Zor koşullarda hayatınızı devam ettirmeye; çocuğunuzun geleceğini güvence altına çabalıyorsunuz. Seyyar satıcılar da bu kentin bir zenginliği olarak faaliyetlerine devam etmeli. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da konuya bir ihtiyaç olarak baktığına inanıyorum. Bu konuda gereken adımları atıp sizlerin ayakta kalması ve ekonomik olarak hayata tutunmanız için hem parti hem de yerel yönetimler olarak gereken ne varsa yapacağız” dedi.

“SİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Bu işe bir disiplin getirilmesi gerektiğini de vurgulayan Deniz Yücel, “Kayıt dışılığın önüne geçilmesi, hijyen koşullarının sağlanması gibi konular da acilen halledilmeli. Başka kentlerde örneklerini gördüğümüz bu düzende sizlerin çalışması çok daha güzel olur. Bu amaçla ezilen kesimin haklarını savunmak adına örgütlenerek 10 bin kişilik bir güce ulaşmanız büyük başarı. Biz bu yolda size sahip çıkacağız” diye konuştu.

“BELEDİYE ÇÖZÜM BULURSA SOKAĞA HUZUR GELİR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Biz sokaklara dokunursak iktidar oluruz’ sözünü hatırlatan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği ve Seyyar Esnaflar Meclisi Başkanı Evren Laçin de, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun esnafa yönelik 17 maddelik çözüm önerisinde seyyar satıcıların da yer alması bizleri mutlu etti. Biz dükkanlara, iş yerlerine zarar verecek bir şey yapmıyoruz. Sabit esnafın olmadığı her yerde varız. Bizim en büyük arzumuz, belediye ile bu konuya bir çözüm bulup evimize huzurla ekmeğimizi götürmek” ifadelerini kullandı.

200 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Seyyar satıcıların işsizliği de önlediğini kaydeden Laçin şunları söyledi: “Bugün sadece İzmir’de 200 bin sokak satıcısı bulunuyor. Bu da en az 800 bin kişinin bu işten karnını doyurması demek. Eğer bu 200 bin kişiye ‘size iş yaptırmayız’ denilirse bu kişiler işsiz kalır, evine ekmek götüremez. Biz zabıtayla kovalamaca yaşamak istemiyoruz. Devletimize vergi, belediyemizi işgaliyemizi verip güvenceye kavuşalım. Örneğin pazaryerleri haftada bir gün ikinci el eşya satıcılarına ayrılabilir.”

“ÜRETİCİYE DE KAZANDIRIYORUZ”

Ege İncisi Üretim ve Pazarlama Kooperatif Başkanı Şerif Akbulut da kestanecilik yaptığını söyleyerek, “Kestaneyi doğrudan üreticiden alıyoruz. Böylece aracıların değil üreticinin kazanmasını sağlıyoruz. Aracısız aldığımız için de çok daha ucuza vatandaşlarımıza satabiliyoruz. Bu sayede orta ve alt sınıf da ürüne daha rahat ulaşabiliyor” dedi.

Ziyarette, Seyyar Esnaf Meclisi tarafından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben yazılan mektup ve rapor, CHP İl Başkanı Yücel’e teslim edildi. Meclis üyelerinin, Ankara’da Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmek istediklerini söylemesi üzerine İl Başkanı Deniz Yücel, randevu konusunda üyelere destek olacaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim