TFF 1.Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Akhisarspor, 16'ncı haftada konuk ettiği zirve yarışındaki Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu. Konuk ekibin golü 68'inci dakikada Serginho'dan geldi. Bu sonuçla üst üste 6'ncı mağlubiyetini alan Akhisarspor 13 puanda kalırken, art arda 5'inci galibiyetini alan Giresunspor 32 puana ulaşıp liderlik koltuğunu korudu

Ligde 14 maçta 13 puanla korkulu rüya gören Akhisarspor, son olarak 2004-2005 sezonunda 3'üncü Lig'deyken art arda 5 mağlubiyet aldı. O tarihten itibaren 3'üncü Lig, 2'nci Lig, 1'inci Lig ve Süper Lig olmak üzere 4 farklı profesyonel ligde de mücadele eden Akhisar, 15 yılda bu sezona kadar hiç üst üste 5 mağlubiyet görmedi. Akigo, Süper Lig'den düştüğü 2018-2019 sezonunda bile 5 maç peş peşe yenilmedi. 

Yeşil-siyahlılarda Giresun maçı da hüsranla sonuçlanırken, Cem Kavçak'ın yerine dümene geçen teknik direktör Mesut Dilsöz de görevde olduğu 3 maçta kötü gidişe engel olamadı. Akigo cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Ümraniye maçı öncesi 13 puanla 15.sırada yer aldı. Futbolcular da belirsizlik üzerine takımı terketmeye başladı.

Resim

ROTMAN DA VEDA ETTİ
  
Son olarak geçen hafta sözleşmesini fesheden futbolculardan Bjarnason'u da kaybeden ekipte Akhisarsporlu oyunculardan Rajko Rotman, Akhisarspor’dan ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Tecrübeli yıldız geçen yıl 2019 Ocak'nda 3.5 yıllık sözleşme imzalamıştı.  Taraftara teşekkür eden Rotman şu mesajı yayımladı: ”Bugün Akhisar formasıyla son maçımı oynadım, son 2 yılda oynadığım tüm maçlar gibi Akhisarspor için onur ve gururla oynadım. Kaybettiğimiz için üzgünüm ancak hayatta bazen bugün vermiş olduğum karar gibi zor kararlar vermemiz gerekiyor. Akhisarspor'daki tüm oyunculara ve çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Onlar bana saygılarını ve sevgilerini her zaman gösterdiler. Son 2 yılda bize verdikleri destek için tüm Akhisarspor taraftarlarına da teşekkür etmek istiyorum" dedi

Teknik Direktör Dilsöz, çaresizliğini dile geitirirken, "Elimizde kısıtlı bir kadro var, transfer dönemi yaklaşıyor, belirsizliklerle de mücadele ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim