CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in 41 yıllık hayat arkadaşı ve meslektaşı Ziynet Sertel'in ismi, Çamdibi’nde ölümsüzleşti. Bornova Belediye Meclisi'nce alınan kararın ardından Çınar Mahallesi 5006 sokaktaki parka, "Gazeteci Ziynet Sertel Parkı" ismi verildi. 

Parkın açılışı törenine CHP İzmir Milletvekilleri; Sevda Erdan Kılıç, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Kani Beko, Bedri Serter, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve Uğur Dündar olmak üzere çok sayıda gazeteci katıldı. Törende Ziynet Sertel anısına zeytin fidanı dikildi, çocuklara hikaye kitabı dağıtıldı. 

Sertel'in gözyaşları

Törende konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Ziynet Sertel’in isminin doğup büyüdüğü yerde yaşayacak olmasının kendileri için onur olduğunu söyleyen Atila Sertel “Bugün çok gururluyum. Burası yılların Çınar Parkı’ydı ama resmi bir ismi yoktu. Başkan Mustafa İduğ bana bu öneri ile geldiğinde çok mutlu oldum. Çünkü Eşim Ziynet bu parka 50 metre mesafede dünyaya geldi. Çok anlamlı olacağını düşündüm ve kabul ettim. Burası bir kitap park olacak. Kitap özellikle içinde bulunduğumuz dönemde bizim yol gösterenimizdir. Çocuklarımızın eğitimi çok önemlidir. Güzel ve çağdaş bir ülke için onların iyi yetişmesi gerekiyor” diye konuştu.

Adı yaşayacak
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, gazeteci Ziynet Sertel’in adını sonsuza kadar yaşatacaklarını belirterek, “O tarafsızlığından hiç zaman ödün vermediği meslek anlayışı ile her zaman örnek olmaya devam edecek. Kendisini hiç bir zaman unutmayacağız. Her zaman saygı ve özlemle anacağız. Aydınlık içinde uyusun. Ziynet Sertel  isminin ölümsüzleşmesine katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gazeteciler konuştu
Atila Sertel’in kendisinin ailesi birlikte İzmir’de yerleşmesinde büyük etken olduğunu ifade eden Gazeteci Uğur Dündar, “Ben kendisini Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in ruhunu yaşatan Cumhuriyet sevdalısı, yurtsever, anti emperyalist, gözü pek bir yurttaş olarak tanıdım. İyi ki Hasan Tahsinlerin, Atila Sertellerin kentine yerleşmişim. Ziynet Sertel’i de hastalığının ilk günlerinde bir yurt dışı programında tanıdım. Hayatımda öldüklerine inanmadığım ya da kabullenemediğim sayılı insanlar vardır. Bunlardan biri de Ziynet Sertel’dir" dedi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Ziynet Sertel genel olarak; ‘Atila Sertel’in Eşi’ diye tarif edilir ama biz gazeteciler tam tersini söylüyoruz; ‘Atila Sertel Gazeteci Ziynet Sertel’in Eşi’dir diyoruz” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Halil İbrahim Hüner ise açılış törenindeki katılıma dikkat çekerek “Bu tablo Ziynet Sertel’in hayatı boyunca biriktirdiği sevginin göstergesidir” diye konuştu.

Çınar Mahallesi sakinleri adına konuşan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay da, Ziynet Atila’nın kendileri için simge bir isim olduğunu ifade etti. 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Ziynet Sertel’in, bağımsız ve özgür gazetecilik için verdiği mücadelenin yanısıra, dostlarına her zaman emek veren ve sevgiyle yaklaşan bir abla ve arkadaş olduğunu söyledi. Yücel, “Kendisini erken yaşta kaybettik ama ismi bu parkta sonsuza dek yaşayacak. Başta Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çınar Mahallesi sakinleri adına konuşan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay da, Ziynet Atila’nın kendileri için simge bir isim olduğunu ifade etti. 

ZİYNET SERTEL KİMDİR?
Gazeteci-yazar Ziynet Sertel, 1960 yılında Çamdibi’nde doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan 1982 yılında mezun oldu. Mesleğe 1986 yılında Turkish Daily News Gazetesi İzmir temsilcisi olarak başladı. 1994 yılından 2009 yılına kadar haftalık Söz Gazetesi’nin İmtiyaz sahipliğini yaptı. 2000 yılından itibaren 15 yıl boyunca aynı zamanda imtiyaz sahibi de olduğu Şehir ve Başkan isimli derginin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Ziynet Sertel 35 yıl gazetecilik meslek hayatı boyunca  yüzlerce habere, köşe yazısına ve röportaja imza attı. 2 çocuk (Özmen Serdar- Özgür Mustafa) ve 3 torun (Atilla Atlas, Özgen Demir ve Özgün Deniz) sahibi Ziynet Sertel, kısa bir süre önce yaşamını yitirdi.

Editör: TE Bilişim