İstanbul Avcılar’daki Salcomp Xiaomi’de işveren ile işçiler arasında sürdürülen görüşmeler işçilerin zaferi ile sonuçlandı.

Salcomp Xiaomi’de geçtiğimiz haftalarda hareketli günler yaşanmış, TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası fabrikadaki işçilerin çoğunluğunu üye kaydederek toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için yetki almıştı.

Bunun üzerine, Salcomp Xiaomi Türkiye fabrikasında çalışan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan 170 işçiyi işten çıkarmıştı. Yaşananların ardından işçiler eylem süreci başlattı.

Günlerdir devam eden eylemlerin sonucunu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak sosyal medya hesabından duyurdu.  Kavlak, işveren ile tam mutabakatın sağlandığını ve işçilerinin tamamının işe geri döndüğünü ifade etti.

Kavlak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Avcılar’da faaliyet gösteren #Salcomp #Xiaomi işyerinde günlerce devam eden eylemler neticesinde işveren tarafı ile yapılan görüşmeler olumlu bir seyirde devam etmiş ve bugün itibari ile tam mutabakat sağlanmıştır. Buna göre işten atılan arkadaşlarımızın tamamı işe geri alınmıştır.

İşveren yetki tespitine yaptığı itirazı hemen kaldıracak olup, itirazın çekilmesinin ardından kesinleşen yetkimiz ile birlikte işyerinde geçerli olacak toplu iş sözleşmesi sürecimiz ise süratle başlayacaktır. Her zaman olduğu gibi #XiaomideZafer Türk Metalli metal emekçilerinin olmuştur. #Salcomp #Xiaomi emekçilerine büyük ailemize hoşgeldiniz diyorum.”

Editör: TE Bilişim