SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/

Cumhuriyetin kolaylıklarıyla büyüdüğünü belirten Siyasi Danışman ve Image Maker Veysel Polat, demokrasinin dil, din, ırk ayırt etmediğini, hepsini birden kucakladığını vurguladı. Polat, “30 Ağustos, 19 Mayıs bunlar bizim onurumuz, gururumuz. Bana bayram yaşatan Mustafa Kemal’in çizmiş olduğu yol varken, başka yollara gerek yok. Andımızda her şey saklı. Bu konulara girerken duygulanıyorum. Bunları bize armağan eden Mustafa Kemal’e şükran duyuyorum” dedi.

Gençler umutsuz”

Gençlerin okumadığını, okutulduğunu vurgulayan Polat, bunu şu sözlerle anlattı:

“Gençler umutsuz, ‘Üniversite bitirdik, ineğimi traktörümü sattım üniversiteyi okuttum, yine paraya dayanıyor ama, kazandım. Beni tebrik ettin, dünyaya müjdeliyorum’ Sonrası önemli. Ben torpilimi arıyorum. Fırsat eşitliğinden yararlanıp sınava girer kazanırım. Mülakat adı altında dört adamın arasına atıyorsunuz. Dereceyle üniversiteyi bitirmiş, neden bu? Aklınla yargılama, beni ilimle bilimle yargıla. Ben nasıl umutlu olabilirim? Anne babamızın yüzüne bakamıyoruz diyorlar. Şimdiki gençler okumuyor, okutuluyor. Aileler büyük zorluklar içerisinde okutuyor. Bu çocuklar okuduktan sonra ne olacağını bilmiyor. Biz nitelikli eleman yetiştirmiyor muyuz? ODTÜ mezunu çöpçü olan çocuklar var”

Şu rozetlerinizi çıkarın, kenara koyun”

Tüm liderlerin, halkın bildikleri şeyi söylediğini öne süren Polat, iktidarın başka bir dünyada olmasını eleştirdi. Polat, “Ben Demokrat Partiliyim, yağmurunda ıslandım, güneşinde kurudum. CHP’deki sözcü arkadaşlar çok güzel konuşuyorlar alkışlıyorum, fakat ben onu istemiyorum. Benden olsun, benden ileri olsun istiyorum. Şu anda partinin, milletvekillerinin bir özelliği yok. Maaş ödediğimiz, arada bir çıkıp konuşan insanlar, yetkileri elinden alınmış. Bana bir proje, bir umut veremiyorlar. Beni bir cami avlusuna bıraktı diğer liderler” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ideoloji sorunu yok, rejim sorunu var”

Muhalefetin, demokrasi ittifakı kurması gerektiğini vurgulayan Polat, muhalefete şu çağrıda bulundu:

“Gelin, Çanakkale olalım. Türkiye cumhuriyeti rozeti takın, demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz deyin. Türkiye'de ideoloji sorunu yok, Türkiye'de rejim sorunu var. Cumhuriyet mi, bu sistem mi, demokrasi mi, bu sistem mi? CHP ve DP Atatürk’ün idaresiyle kurulmuş parti. Birincisi kurucu idarenin sahibi CHP, diğeri demokrasinin mihenk taşı DP, dinamikleriyle teşkilatlarıyla dimdik ayakta. Cumhuriyetin kadını Meral hanım var. Çıkın şu masaya, kaldırın yumrukları, ‘biz birlikte Türkiye'yiz’ deyin. Biz Çanakkale'yiz, bizim Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en güçlü halk hareketini başlatmaktan başka çaremiz yok, demokrasiyi inşa edeceğiz, sonra hallederiz kalkınmayı deyin. Önce güven olsun. Yarından umutsuz olan gençler umutla uyansın sabaha. Sonra kime oy verirlerse versinler. İlk önce parlamenter sistem gelsin hesap soralım. Gencecik bir cumhuriyetiz biz. Demokrasi ittifakını kurmaları gerek”

Editör: TE Bilişim