Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konaklama vergisindeki oranların yüzde 1 olarak uygulanmasının bir süre daha uzatılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Konaklama Vergisini de içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabulü ile 2020'de yüzde 1 olarak uygulanması kararlaştırılmıştı.

Meclis'te kabul edilen kanun teklifine göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ile havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi hizmetler Konaklama Vergisi'ne tabi oldu.

Geceleme hizmetinin, sağlıklı yaşam tesisleri, eğlence merkezleri gibi tesislerin bünyesinde sunulması, vergilendirmeye etki etmedi.

Turizm Bakanı Ersoy, sektörün de talepleri değerlendirilerek bir çalışma yapıldığını belirtirken; yüzde 1 oranının sürmesi için hazırlıların devam ettiğini kaydetti.

Karar isabetli olur

Turizmci – Otel sahibi Turabi Çelebi, sektörün sıkıntılarının devam ettiğini belirterek, “Karar çok isabetli. Yüzde 1 oranının devam etmesi isabetli olur. Yaz sezonunda geçici bir iyileşmeden söz edilse de sektördeki belirsizlikle devam ediyor. Özellikle de yurt dışı taleplerdeki yetersizlikler ve önümüzdeki sürecin belirsizliklerini yaşıyoruz. Bakanlığın tüm bunları değerlendireceğini düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilişim