Toplantıda söz alan il yöneticileri; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki hafta yaptığı İzmir ziyaretinde yaşanan protokol krizini dile getirdi. Yöneticiler, “Belediye faaliyetlerine alınmıyoruz, genel başkan geldiğinde bizi içeriye almadılar. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. Bunun üzerine Soyer, yaşananlardan üzüntü duyduğunu anlatırken protokolün Büyükşehir değil CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kurmayları tarafından düzenlendiğini anlattı. Pandemi ve güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları parti genel merkezinin koordine ettiğini söyleyen Soyer, “Kasıt olamaz” şeklinde konuştu. Yaşananlardan üzüntü duyduğunu ve rahatsız olduğunu belirten Soyer, Sasalı’da Tarım Biolab açılışına projeyi yapan mimarın bile alınmadığını ve kendisinin bundan rahatsız olduğunu belirtti.

Toplantıda söz alan il yöneticileri; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı İzmir ziyaretinde yaşanan protokol krizini anlattı. Yöneticiler, “Belediye faaliyetlerine alınmıyoruz, genel başkan geldiğinde bizi içeriye almadılar. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. Bunun üzerine Soyer, yaşananlardan üzüntü duyduğunu anlatırken protokolün Büyükşehir değil CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kurmayları tarafından düzenlendiğini anlattı. Pandemi ve güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları parti genel merkezinin koordine ettiğini söyleyen Soyer, “Kasıt olamaz” ifadelerini kullandı. Yaşananlardan üzüntü duyduğunu ve rahatsız olduğunu belirten Soyer, Sasalı’da Tarım Biolab açılışına projeyi yapan mimarın bile alınmadığını ve kendisinin bundan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Parti yönetimine, “Bizi anlatın, belediyelerimiz güzel işler yapıyor. Bizi vatandaşa anlatacak olan sizlersiniz. Siz de bizi eleştirir tepki gösterirsiniz vatandaşa kendimizi nasıl anlatacağız” dediği bildirildi.

Bekleyen çok kişi var
Toplantıda parti yöneticileri iş ve istihdam konularını gündeme getirdi. Daha önce il yöneticilerine verilen kotaların kullanılmadığı fikri ortaya atılınca Başkan Soyer’in, “Önümde bekleyen hemen işe girmek isteyen 30 bin CV var. Çok sayıda talep alıyoruz. Bu konuda da bir çalışma yapacağız” sözlerini sarf etti.

Her ay toplantı
Başkan Soyer konuşmasında il yönetimiyle periyodik olarak bir araya gelme fikrini söyledi. Soyer, “Bundan sonra düzenli toplantıları yapalım, birbirimize durumu yüz yüze anlatalım. Bundan sonra iletişim kanalları da açık olsun” dedi.

KAHVALTIDA PROTESTO
Toplantıda il başkanlığının davetine iştirak eden Soyer’in uygulamalarından rahatsız olduğunu ifade eden bazı il yöneticileri protesto etti. Kahvaltıya gelen 7-8 il yöneticisi kahvaltı yapmak istemedi. Önlerine konulan servislerin kaldırılmasını isteyen isimler bir lokma bile yemeden toplantıyı terk etti.

Öte yandan bazı partililerin organizasyonun saati belli olduktan sonra, “toplantıya katılalım ama kahvaltı yapmayalım” fikrini ortaya attığı öğrenildi. Bazı isimler fikre destek verirken büyük bölümü tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim