Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu’nun ırkçılık içeren sözlerine tepkiler çığ gibi büyürken, Meclisin roman vekillerinden de tepki geldi.

Erman Toroğlu’nun gündeme bomba gibi düşen söylemleri Son Mühür TV'de Semra İğtaç'ın sunduğu Haber Aktüel programına konu oldu. Programa AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle stüdyodan, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da telefonla katıldı. Erman Toroğlu’nun sözlerinin 'affedilemez' olduğunu belirten vekiller, suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler. Programın yönetmeni, Kandemir Medya çalışanlarından Cengiz Yanaroğlu da bir Roman vatandaşıydı.  
Yanaroğlu, mecliste kendilerini temsil eden 2 vekilin bulunmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, stüdyoda hemşehrisi AK Partili Cemal Bekle ile hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi. 



'SEN İSTEMEDİKÇE KİMSE SANA SAYGISIZLIK YAPAMAZ'

Programda konu ile ilgili görüşlerini dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle,  “Bu ayrımcılık ve nefret söylemi, sadece Romanlar değil, hiçbir kesim tarafından kabul edilebilecek bir şey değil. Biz parti olarak yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Ülke olarak her alanda bireysel hak ve özgürlükler alanının gelişmesi için mücadele ederken, hatta bu konuda ciddi bir dönüşüm ve gelişim sağlanmışken, bu zihniyete sahip insanların hala aramızda olduğuna şahit olmak beni ve bizim gibi düşünen arkadaşları üzmüştür. Bizlerin mücadelesi ayrımcı ve nefret söylemlerini toplumda yok saydırmak. Toplumda bunların var olmaması için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Burada roman STK’larının da olaya çok hızlı bir şekilde reaksiyon gösterdiğini gördük. Gandi’nin sevdiğim sözünü anımsattı. ‘Sen izin vermedikçe kimse sana saygısızlık yapamaz” dedi.

'TELEVİZYON PROGRAMINA ÇIKARANLAR DA SUÇLU'

Programa telefonla katılan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da duygularını şöyle aktardı: 

"Bizler kendi içimizde, kendi hayatımızı yaşayan kendimizle barışık bir toplumumuz. Erman Toroğlu’na bu yakışmadı. Bugün Çağlayan Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduk ardından basın açıklamamızı yaptık. Bu tür kişileri televizyon programına çıkaranlar da suçlu. İnsanı insan olarak görmeyen etnik kimliğinden dolayı horlayan, küçük gören bir zihniyetten televizyon programına çıkaran kanal da sorumludur. Bugün bize İstanbul milletvekillerimiz, federasyon başkanlarımız, dernek başkanlarımız, muhtarlarımız herkes destek verdi. Umarız bir daha böyle bir şey yaşanmaz.” 

Editör: TE Bilişim