Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından yerine seçilecek isim için belediye meclisinde seçim yapılacak.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 27 Nisan saat 16:00'da yeni başkanın seçilmesi için belediye meclis üyelerinin toplanmasına karar verdi. Toplantı meclis başkanvekili Özkan Yıldız idaresinde gerçekleştirilecek.

Belediye Kanunu'nun 45. Maddesi'ne göre meclisi toplama yetkisi valilik uhdesinde bulunuyor. Gizli oyla yapılacak seçimde ilk iki turda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek.
Diğer yandan meclis aritmetiğinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin 18, AK Parti'nin 10, Milliyet Halk Partisi'nin 2, Deva Partisi'nin 1 üyesi bulunuyor.

YÜCEL VE SOYER GÖRÜŞECEK
Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’de, İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer süreci birlikte götürecek. İkilinin isim konusunda çalışma yapması beklenirken, Genel Merkez de süreci yakından takip edecek.

5 İSİM KONUŞULUYOR

CHP’de adaylık için meclis birinci Başkanvekili Özkan Yıldız dışında Mithat Tekin, Sultan İpekli, Sıla İlgi Akkaş ve Yıldırım Baytekin isimleri konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim