Cumhurbaşkanı, uzun süredir konuşulan kabine revizyonunu gerçekleştirdi. Erdoğan, beklentilerin aksine sınırlı denilebilecek değişikliklere imza attı. Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararnameye göre, Ticaret Bakanlığı'na kendisinin ve eşinin ortak olduğu şirket üzerinden 9 milyon TL'lik dezenfektan alımı yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilirken, yerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bölünmesiyle kurulan iyi yeni bakanlığa da atama yapıldı. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı.

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'ın ortak olduğu Nanoksia Biyoteknoloji ve Karon Mühendislik firmalarının bakanlık bünyesindeki kurumlara toplam 9 milyon TL'lik dezenfektan sattığı belgeler ortaya çıkmıştı. Bakan Pekcan, söz konusu iddiaları kabul ederek; "Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi" demişti.

Mehmet Muş kimdir nerelidir?

Mehmet Muş

Editör: TE Bilişim