Geçtiğimiz aylarda birçok branşta ameliyatların yapılamaması sonucu ciddi bir halk sağlığı problemi ile karşılaştığımız tıbbi malzeme sektörü ödeme krizi hala çözülebilmiş değil. 
Sektör temsilcilerinin ilgili bakanlıklardan tatmin edici cevap alamaması, yüksek enflasyon ve döviz etkisiyle yaşanan ekonomik sorunlarla birleşerek sağlık sisteminde yeni bir krizin kapılarının aralandığını hissettiriyor.

Hani Ekonomimiz PİK Yapmıştı?
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ,  

Tıbbi cihaz tedarikçilerinin haklarını, alacaklarını bu hükümet niçin ödemiyor? Hani ekonomimiz PİK yapmıştı?  Hani ‘ ekonomide kriz var’ diyenler yalan söylüyorlardı?
‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ cümlesin kim sık söylüyordu? 
Bilenler, bilmeyenlere söylesin… “dedi.

Görüşlerini aldığımız tıbbi cihaz ve malzeme tedarik firması sahibi Oğuz ŞALVIZ ise:
“15 senedir bu sektördeyim. Ticaretten önce bir halk sağlığı hizmeti olarak gördüğümüz tıbbi malzeme işini son üç yıldır sürdürmek deveye hendek atlatmaktan daha zor bir hal aldı.
 Son 16 ayda sektördeki firmaların neredeyse üçte biri kapandı. Hükümet istikrarlı ödeme planı veremiyor hatta çoğu zaman muhatap dahi olmuyor.
Geçtiğimiz aylarda yapılan kısmi ödemelerle birlikte 3 aylık ödeme döngüsü vaat edilmişti. Şu an 9 ayı bulan alacaklarımız var. Bugün yaşamak zorunda bırakıldığımız ekonomik tabloda 9 ay ödeme almadan ayakta kalabilmek nasıl mümkün olacak? Sağlık Bakanlığı ve Hazine-Maliye Bakanlığı bürokratlarımızı ivedilikle ve samimiyetle göreve davet ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim