Rusya Devlet Başkanı Putin ulusa sesleniş konuşmasında, Batılı ülkelerin Ukrayna'da barışçıl çözüm istemediklerini savunarak, "Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil" açıklamasının yankıları sürüyor. 
‘Batı, 2014'te bir savaş başlatarak Ukrayna halkını savaş topuna dönüştürdü’ hatırlatmasında bulunan Putin Ukrayna'da önleyici bir askeri operasyon kararı kesinlikle gerekliydi ve mümkün olan tek karardı, almak zorundaydık. Donbas halkını moral olarak yalnız bırakamazdık" demişti. Putin’in geri adım atmayacakları yönündeki mesajının ardından Moskova-İstanbul arasındaki uçak bileti fiyatları rekor rakamlara ulaştı. Tamamı satılan koltukların 173 bin rubleden yani yaklaşık 53 bin Türk lirasından satıldığı gözlendi. 

Özgür Demirtaş'dan dikkat çeken paylaşım...

Rusya'da Putin'in dünyayı tedirgin eden açıklamasının ardından ünlü ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya üzerinden gelişmeleri değerlendirdi.

Demirtaş mesajında 'Rusya sadece operasyon dediği Ukrayna işgalini bir haftada bitiremedi. 300,000 yedek asker çağırıyor, Seferberlik ilan etti. Rusya’dan Çıkış yapan THY uçuş bilet fiyatlarına bakarak, halkın nereye doğru gittiğine bir bakar mısınız…'' dedi.

Editör: TE Bilişim