Hatayspor, gelecek hafta deplasmanda Adanaspor'u yenerse Süper Lig'e çıkmayı garantileyecek.

Altay Adana Demirspor'u 2-2 lik beraberlikle çelmelerken, rakibinin Süper lig hayallerine darbe vurdu. BB Erzurumspor deplasmanda Giresunspor'u 2-0 yenerek yeniden ikinciliğe yükseldi. Play Off yarışı ise bir hayli karıştı.

 

Puanını 60'a yükselten Hatayspor, gelecek hafta TFF 1. Lig'den düşmesi daha önceden kesinleşen Adanaspor'u yendiği takdirde ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu ilan edecek ve tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselme başarısını gösterecek.

 

Hatayspor'un puan kaybetmesi halinde ise, Süper Lig'e yükselme şansı devam eden rakiplerinin alacağı sonuçlara göre Bordo-Beyazlılar yine Süper Lig'e yükselme şansına sahip olabilecek.

 

Altay'ın puan kaybına tahammülü yok.

İzmir temsilcisi Altay, Adana Demirspor karşılaşmasında 2-2'lik sonuçla 1 puanın sahibi olurken, bu sonuçla Siyah-Beyazlılar puanını 51'e yükseltti ve maç fazlasıyla Akhisarspor ve Karagümrük'ün önünde yer alarak 5. sıraya yükseldi. Altay'ın play-off mücadelesi verdiği rakiplerinden Karamgümrük bugün saat 17:00'de Boluspor'u konuk ederken, Manisa temsilcisi Akhisarspor ise saat 20:00'de Balıkesirspor'u konuk edecek. Haftayı rakiplerinden önce tamamlayan İzmir temsilcisi Altay, bugün her iki rakibininde puan kaybetmesini bekleyecek.

TFF 1. Lig'in 33. hafta karşılaşmasında Süper Lig'e doğrudan yükselme şansı devam eden Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'u konuk edecek olan Altay, sezonun 34. ve son haftasındaysa Giresunspor'a konuk olacak. Her iki karşılaşmadan da kayıpsız çıkmayı hedefleyen Altay, play-offlar sonrasında Süper Lig'e yükselmek istiyor.

 

 

 

KALAN MAÇLAR

 

1 - HATAYSPOR (60 PUAN)

Adanaspor (D)

Bursaspor

 

2- BB ERZURUM (56 PUAN)

Altay (D)

Ümraniyespor

 

3 - ADANA DEMİR (55 PUAN)

Ümraniye (D)

İstanbulspor

 

4 - BURSASPOR (55 PUAN)

Menemen

Hatay (D)

 

5 - ALTAY (51 PUAN)

BB Erzurum

Giresun (D)

 

6 - AKHİSARSPOR (51 PUAN)

Boluspor (D)

Keçiörengücü

 

7 - FATİH KARAGÜMRÜK (50 PUAN)

Keçiörengücü (D)

Adanaspor

 

 

 

Editör: TE Bilişim