Tarkan’ın 9 Eylül dolasıyla İzmir’de konser vermesi planlanan sahnenin bu bölgede düzenlenecek etkinlikler için hazırlanan F-16’lardan kaynaklanan ses patlaması nedeniyle çöktüğü belirlendi. Diken gazetesinden Bilal Çelik'in haberine göre İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için büyükşehir belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Kordonboyu’nda sahne kurulmuştu. Bu sahnenin üst kısmı iki gün önce, işçilerin çalıştığı esnada çökmüştü.

Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı kazanın ardından konserin akibeti sorgulanmıştı. Tarkan Twitter’da İzmir’e doğru yola çıktığını ve konserin düzenlenmesi için elinden geleni yapacağını bildirmişti.

Belediye, enkazı sigorta şirketinin hazırlayacağı nihai rapor için bekletiyor. Yeni konser sahnesiyse Gündoğdu Meydanı’nda kuruldu.

Uçakların basıncından çöktü

Diken’in edindiği bilgiye göre sahne, 9 Eylül’deki gösteri için hazırlanan uçakların alçaktan uçması nedeniyle çöktü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarının aktardığına göre, olay yerine giden ekipler, platformun iki gün art arda gösteri için idman yapan F-16 uçaklarının basıncından etkilenerek çöktüğüne dair rapor hazırladı. Nihai rapor için sigorta şirketinin beklendiği ve enkazın bu sebeple hala yerinde durduğu belirtildi.

Tarkan, bugünkü konserini daha önce ışık gösterisi için kurulan ama esas platformun çökmesi nedeniyle sahneye çevrilen Gündoğdu Meydanı’ndaki yeni platformda verecek.

Kılıçdaroğlu da katılıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konseri izlemek için akşam saatlerinde İzmir’de olacağı bildirildi. (Diken)

Editör: TE Bilişim