Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin kurucusu Tarhan Erdem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Bir süredir kalp rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Erdem, durumunun ağırlaşması üzerine Ortakent Mahallesi'ndeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Erdem, hastanenin yoğun bakım ünitesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Erdem'in cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

Konda Araştırma'dan yapılan açıklamada, "Şirketimizin kurucusu, hayat ustamız Sayın Tarhan Erdem'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cenaze töreni ile ilgili bilgileri daha sonra paylaşacağız. Başımız sağ olsun..." denildi.

Tarhan Erdem ile uzun yıllar birlikte çalışan eski KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, çok üzgün olduğunu söyledi. Ağırdır sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Hayat ustamı kaybettim" dedi. 

BABACAN'DAN TAZİYE TELEFONU
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 89 yaşında hayatını kaybeden Tarhan Erdem’in ailesini arayarak başsağlığı diledi. Erdem’in kızı Ayşe Erdem’e taziyelerini bildiren Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Yazılarıyla, araştırmalarıyla, analizleriyle her zaman fikirlerinden istifade ettiğim eski bakanlarımızdan Tarhan Erdem’in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Erdem’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun."

KARAMOLLAOĞLU: SABIR DİLİYORUM
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlarımızdan, eski CHP Genel Sekreteri ve KONDA Araştırma Şirketi’nin kurucusu Tarhan Erdem Hoca’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."

DAVUTOĞLU: RUHU ŞAD, MEKÂNI CENNET OLSUN
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise Tarhan Erdem'in vefatına ilişkin şu mesajı paylaştı: "Eski bakanlarımızdan, eski CHP genel sekreteri, Konda Araştırma şirketi kurucusu Tarhan Erdem'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."

Tarhan Erdem kimdir?
1933 yılında Bartın, Kurucaşile'de doğdu. 1959 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. 1959-1995 yılları arasında Türkiye Şeker Fabrikaları, Millî Savunma Bakanlığı Altyapı Tesisleri, Şişecam topluluğuna bağlı Cam Elyaf Sanayi A.Ş., Doğan Holding gibi farklı kurum ve kuruluşlarda proje ve kontrol mühendisliği, genel müdürlük ve genel koordinatörlük gibi görevlerde bulunduktan sonra 1987 yılında KONDA Araştırma ve Danışmanlık şirketini kurdu.
Farklı dönemlerde Milliyet ve Radikal gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Radikal gazetesinin yayımına son verilmesinin ardından köşe yazılarına T24 haber sitesinde devam etti.
1953 yılında CHP'ye kaydoldu. Belde yöneticiliğinden, partinin genel sekreterliğine kadar hemen hemen bütün kademelerde çalıştı. Öğrenci dernekleri ve meslek odalarında yönetim kurulu üyeliği ve Türk Devrim Ocakları Genel Başkanlığı görevinde bulundu.
1977 yılında İstanbul milletvekili seçildi. 1977 Haziran ayında güvenoyu alamayan Ecevit hükûmetinde Sanayi ve Teknoloji bakanlığı yaptı.
ANAP İzmir eski milletvekili ve TBMM Başkanlarından İsmet Kaya Erdem'in de kardeşi olan Tarhan Erdem evli ve 2 çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilişim