SON MÜHÜR-HABER MERKEZİ/ Ülkede yaşanan mülteci sorununda, Afganların ayrı, Suriyeliler’in ayrı değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yazar, gelen Afganlar’ın hiç yaşlı, kadın ve çocuktan oluşmadığını vurguladı. Başkan Yazar, “Hiç yaşlı gelmiyor, kadın gelmiyor. Çocuk zaten yok. Bunlar Taliban’ın askeri olabilir. Kim kontrol ediyor şu anda? Tırlara yüklenmiş, Afgan, Taliban askeri olabilir. Kılık kıyafet değiştirdiğinde peşmerge oluyorsun, PKK oluyorsun asker oluyorsun Afgan oluyorsun. Kimse kimsenin geçmişine bakmıyor ki. Ben Afganlarda tehlike görüyorum. Yarın başka bir amaç olabilir. Bunu burdan söyleyelim, İçişleri Bakanlığı, olaya Suriyeliler gibi bakmayalım. Afganlar’ın bize gelişini çok basit olarak algılamak, zor durumdalar anlamında bakmamak gerekiyor. Alacaksanız sınırlarda tampon bölge oluşturun. Kontrollü bir şekilde neden geliyor, kimdir diye geçmişine bakılsın. Elini kolunu sallaya sallaya giriyorlar, turistik seyahat gibi. Delmişler sınırlarımızı, çayırdan çimenden geçerek geliyorlar. Çok büyük bir tehlike” sözlerini aktardı.

“Suriyeliler ayrı, Afganlar ayrı tartışılması gerekiyor”

Suriyeliler’in geliş sebebinin, bir savaştan kaçmaları olduğunu vurgulayan Başkan Yazar, göçmenleri ülkeye almanın zorunda olduğumuzun, ve bunun doğru karar olduğunu savundu. Başkan Yazar, “ Suriyeliler savaştan çıkmışlardı ve çoluk çocuk gelmişlerdi. Anne babalar, kadınlar ve özellikle çocuklar vardı. Biz bunları almak zorundaydık, iyi de yaptık. Bu arkadaşları aldığımızda, Türkiye’de mülteci programımız yoktu. Devletin kontrollü bir şekilde bir yerlerde bakabileceği bir ortam yaratması gerekiyordu. Türkiye sınırları içerisine sokulmaması gerekiyordu. Evet içlerinde avukat doktor yüksek tahsilli insanlar olabilir. Biz de onları kullanabilirdik hastanelerde hemşireleri, okullarda öğretmenleri. Biz sınırlarımızı öyle bir açtık ki, girenler her yere ellerini kollarını sallayarak gidebildiler. Ama içeriye almakta onları o savaştan kurtarabilmek çok güzel bir şeydi. Bir canın bile kurtarılması biz Müslümanlar için çok önemli bir şey” dedi.

“Suriyeliler giderse sanayi zarar görür lafı, tamamen saçmalık”

Geçtiğimiz günlerde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin “Suriyeliler giderse sanayi çöker” sözleri oldukça tepki çekmişti. Bu tepkilere bir yenisi de Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar’dan geldi. Başkan Yazar, “ Ağzı olan konuşuyor. Böyle bir şey olabilir mi, varoluşumuzun Osmanlı’yla başlamış, kim olmuş da biz var olmuşuz? Böyle bir şey yok. Bizim vatandaşlarımız, Türk Halkı var olduğu sürece, kendi ekonomisini de korur, tarihini de yüceltir topraklarını da kendi korur. Kimseye ihtiyacımız yok. Konuşacak arkadaşın söyleyecek lafı olmadığı için bir nevi kamuflaj niyetine söylemiştir. Ortaya atıp, tartışma yaratıyorlar” sözlerini kullandı.

“Tampon bölge bırakmadınız, herkesi içeri sızdırdınız”

Kadın ve çocuklar haricinde, Suriyeliler’in kademeli olarak tampon bölgeye gönderilmesini savunan Başkan Yazar, “Mülteciler akın akın geldi. Türkiye tampon bölge oluşturacaktı. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun döneminde, tampon bölge oluşturuldu ve gelen göçmenler burada kontrollü bir şekilde entegre edilecekti. Savaşın bitmesiyle birlikte de, tekrardan insanların geri gönlendirilecekti. Fakat şimdi bizim gençlerimiz cephede PKK ile savaşırken, vatandaşımız vergi verirken, onların deniz kenarında nargile içmesi, mahallelerimizde kadınlarımıza sarkıntılık yapması çok olay oldu. Kavgalar isyanlar çıktı, Bir kırılma noktası vardır, barajın önü patlamış gibi akar bu millet. İnsanları bu duruma bıraktılar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim