2021 Akdeniz Parlamenter Asamblesi Ödül Töreni vesilesiyle İtalya’nın başkenti Roma'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirdi.

Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan ile görüştü. İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanımız sayın Süleyman Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Korg. sayın Saif bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi" ifadesi kullanıldı.

"15 TEMMUZ DARBESİNİN FAİLİ BAE'DİR" DEMİŞTİ
Bakan Soylu, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker'in iddialarına yanıt vermek için 19 Mayıs 2021'de çıktığı TRT Haber canlı yayınında, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin arkasında BAE'nin olduğunu söylemişti.

Programda 15 Temmuz'un faillerini BAE'nin sakladığını kaydeden Soylu, "Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-Semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz'u yapanları ABD'de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri'nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim