İcra Kurulu Başkanımız Hakan Kandemir’den açık çağrı...
Son Mühür Gazetesinin gündeme getirdiği ve İzmir kamuoyunda büyük ses getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklı iş insanlarının paralarının ödenmesi için aracı kimselerin rüşvet istediği iddialarıyla ilgili Yeni Asır Gazetesinde yayınlanan haksız yazıya cevabımızdır
İlk söz olarak söylemekte fayda var ki, Son Mühür Gazetesi ve internet sitesi sonmuhur.com, editoryal özgürlük açısından son derece bağımsız yayın organlarıdır. Şöyle ki, ben yayınlanan söz konusu haberi, yayınlandıktan sonra gördüm ve yine de hiçbir müdahalede bulunmadım. Haber merkezimizde çalışan muhabir, editör ve yönetici arkadaşlarımız da yapılan haberin doğruluğundan emin olduktan sonra, bırakın bir siyasi partiyi, kurumumuzun yöneticilerinden dahi izin almadan bu haberi yayınladılar. Yeni Asır Gazetesinde köşe yazan Erhan Gülenç, maalesef bu editoryal özgürlüğü anlayamamış, hatta niyet okuyarak, sanki haberi siyasi bir savaşın cephesi gibi değerlendirmiştir. Erhan Gülenç elbette bir köşe yazarı olarak konuyu yorumlamış ancak yine de tarafsız davranamamıştır. Son Mühür Gazetesi, herhangi bir siyasi partinin güdümünde, tarafında ya da karşısında değildir. Her türlü siyasi yapıya kurumumuz aynı mesafededir. Elbette gazetecilik, bir temas ve mesafe mesleğidir. Hiç kimseye haberini yapamayacak kadar temas ya da mesafe içinde asla değiliz. Herkese eşit, tarafsız ve bağımsızlık habercilik bizim ilk kuralımız. Bunun içindir ki, iş insanlarının sıkıntılarını nasıl dile getirdiysek, sizlerden farklı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı olumlu işlere de gazetemizde yer verdik, vermeye de devam edeceğiz.  Tekrar tekrar söylemekte fayda görüyorum. Herkesin olduğu gibi çalışanlarımızın da bizlerin de siyasi fikirleri ve oylarıyla destekledikleri siyasi partiler elbette var. Ancak, ne A, ne B, ne de C partisi ile yayın politikamızı belirleyecek, olumsuz haberlerini görmezden gelip, sadece olumlu işleri parlatacak hiçbir diyalog içinde olmadık, olmayacağız. Gerek gazetemizin, gerek bölgenin tek radyo istasyonu Radyo Ege'nin, gerekse sonmuhur.com’un bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü ekonomik zorluğa, artan maliyet ve daralan piyasa şartlarına rağmen ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada okuyucularımızın ve reklam verenlerimizin dışında desteğini almadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 
Tarafsızca yapılan bir haberin, “İzmir Büyükşehir Belediyesi içindeki bir savaşa” yorulması ve Son Mühür Gazetesinin bu hayali savaşta bir tarafmış gibi lanse edilmesinden duyduğumuz rahatsızlığı bir kez daha dile getirirken, Sayın Gülenç’i bu konuda herhangi bir bilgisi varsa, bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. Maniple edilen, kurumumuzun üst yönetimi midir, haber merkezi midir, editoryal kadrosu mudur bilmek isteriz. 
Basın meslek ilkelerine uyduğumuzu hatırlatır, Yeni Asır’ı o eski Yeni Asır olarak görmek istediğimizi de kamuoyuna saygılarımızla ilan ederiz. 

Hakan Kandemir
Kandemir Medya İcra Kurulu Başkanı     

Editör: TE Bilişim