CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sermaye Piyasası Kurulu'nda yaşanan görevden almaları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu ''SPK'da görevden almalar yetmez. Tespit komisyonu bu süreçte borsada milletten ne çalındığı derhal belirlemeli, manipülatif operasyonlarla haksız zenginleşenlerin mal varlıklarına el konulmalı ve küçük yatırımcının zararı tazmin edilmelidir. Bunun altında hiçbir şeyi kabul etmem!'' mesajı verdi.


NE OLMUŞTU?
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Vekili Mutalip Ünal ile SPK Üyesi Ali Akay görevden alındı, yerlerine atama yapıldı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı atama kararına göre, görevden alınan SPK Başkan Vekili Mutalip Ünal’ın yerine Enver Usca, SPK Üyesi Ali Akay’ın yerine ise Bülent Murat Hahoğlu getirildi.
Aynı gazetede yayımlanan diğer atama kararları uyarınca Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu’nun üç üyeliğine atama yapıldı.
Kararlara göre, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu üyeliklerine; Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Karaman, Seyit Ahmet Işkın ve İhsan Özgür Çetin atandı.

Editör: TE Bilişim