CHP Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Akdoğan hakkında, Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sırasında mahkemeye yönelik sözleri nedeniyle, hakimlere alenen hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından hazırlanan fezleke, TBMM’ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı "yolsuzluk" ve "zimmete para geçirme" davasının 9. duruşması bugün Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

NE OLMUŞTU?

Tutuksuz yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal, Salman’ın suçsuzluğuna ilişkin bilirkişi raporuna dikkat çekmişti.

Duruşmada Vefa Salman’ın henüz görevde olmadığı 2014 yılına ait bir soruşturmanın da dosyaya eklenmesine karar verilmişti.

CHP’Lİ BAŞARIR MAHKEME HEYETİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Mahkeme heyetinin bu kararına ve Salman’ın göreve iade edilmemesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır mahkeme heyetine “Yazıklar olsun. Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok” dedi. CHP heyeti ardından mahkeme salonunu terk etmişti.

Vefa Salman'ın yargılandığı davada CHP’liler mahkeme heyetine tepki göstermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CHP’lilere ‘eşkıya takımı’ derken, CHP 'den “Eşkıya arıyorsan yanındaki baronlara bakacaksın” yanıtı gelmişti.

Editör: TE Bilişim