Her yıl Anneler Günü’nde annemin sağ olduğunu düşünüp ne kadar mutlu oluyorsam her Babalar Günü’nde de babamın eksikliğini bir kez daha hissedip hüzünlenirim. Babalar Günü’nün tarihçesine baktığımızda annelerinin yokluğunda kendisiyle birlikte 5 kardeşine tek başına bakan bir babanın kızından fikrin çıktığı görülmektedir. Annelerinin yokluğunu kendilerine hissettirmemek için 6 çocuğuna birden hem annelik hem babalık yapan bir adama ithaf edilmiştir bu değerli gün. Günümüze baktığımda ise sadece monoton hayattan kaçarak birbirlerine hediye alma şölenine dönmüş bir gün adeta… Halbuki hediyeyle kaybedeceğimiz vakitte anne babalarımızla daha çok zaman geçirebileceğimizin bilmenin hüznünü, kaybedilen tüm zamanların pişmanlığını benim gibi babasını çocuk yaşta kaybedenler iyi bilirler.

***

“Babanız öldüğünde büyüyorsunuz.

Artık soru soracağınız, öğreneceğiniz, azarını duyacağınız, takdirini alacağınız, akşam eve dönerken yolunu gözleyeceğiniz, korkacağınız bir babanız yoksa büyüyorsunuz.

Yarınınızdan sorumlu tuttuğunuz, her istediğinizi almak zorunda olan o kişi yoksa artık…

Hep sessiz ağlayan, suskun seven, en zor dönemde bile yıkılmaz görünen, sırtınızı dayadığınız çınar ağacınız yoksa artık…

Büyüyorsunuz o zaman işte.

Savaşın ortasında komutansız kalmaktır, babasız kalmak.

Kaç yaşınızda olursanız olun babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur…’’

ÇALIŞKAN BİR İŞ İNSANI

Babam her zaman hayatın zorluğunu, başarının ise gece gündüz çalışarak mümkün olduğunu anlatırdı bana ve kardeşlerime. Babam başarılı ve çok çalışan değerli bir iş insanıydı. Ve çok da iyi bir aile babasıydı. Bunun yanında eğitime de çok önem verir, hayat şartlarının zorluğu sebebiyle çocuk yaşından itibaren çalışmak zorunda kalan ve tahsilini yarıda bırakan bir insan olarak, çocuklarının tahsilli olmasını çok isterdi. Kardeşlerim ve ben, babamızın bizlere anlattığı ibretlik başarı hikayeleri ve öğütleriyle büyüdük. Her birimiz onun istediği gibi tahsil sahibi olduk.

***

Bende komutanını kaybetmiş, genç yaşta ailesine baba olmak zorunda kalmış bir evlat olarak; hem bugün onun aktardığı bilgilerinin izinden giderek vatana ve millete faydalı olmaya, hem ona layık olmaya hem de gelecek nesillere bir şeyler aktarma çabası ve hayaliyle babamın adını yaşatmaya çalışıyorum.

Her yıl anneler gününde annemin sağ olduğunu düşünüp ne kadar mutlu oluyorsam her babalar gününde de babamın eksikliğini bir kez daha hissedip hüzünlenirim. Zaman 1 dakikası bile boşa geçirilmeyecek kadar değerli. Büyüklerimizi kaybetmeden değerini bilmeliyiz. Babama Allah’tan rahmet diliyorum. Babamın, tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü’nü kutluyorum.