CHP Selçuk İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: „CHP Selçuk Ilçe Örgütü olarak ilçede yaşanan hastane rezaletine tepkimizdir!! Efes Selçuk bu rezaleti hak etmiyor!

Efes Selçuk’ta geçtiğimiz gün yaşanan bir rezalet, tüm Türkiye’nin kamuoyuna yansıdı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan, 80 yaşında kalıcı omurilik rahatsızlığı olan yatalak bir kadın hemşehrimiz, hastane dönüşü ambulans temin edilmemesi sebebiyle sedyeyle sokaklarda taşınarak evine ulaştırılabildi. Yaşanan bu olay bir rezalettir ve Efes Selçuk’un hastane ihtiyacının ne kadar acil ve önemli olduğunu en acı şekliyle yeniden gözler önüne sermiştir.

Evde bakım hizmetinin Belediyemizin katkılarıyla sağlanması için ilgili protokolün Hastane Başhekimlik tarafından imzalanamamış olması da ambulans ihtiyacının belediyemiz tarafından karşılanmasının önüne geçmiştir.Geçmişte, Belediyemiz ile Selçuk Devlet Hastanesi arasında imzalanan ve 2015 yılından itibaren her yıl yinelenen evde bakım hizmetleri hakkındaki protokol, 2020 yılından beri yinelenmemiş, Efes Selçuk halkı Belediyemizin bu hizmetinden mahrum bırakılmıştır.Kentimizde bulunan hastanenin değerli sağlık emekçilerinin tüm gayretli ve özverili çalışmalarına rağmen, mevcut hastane yetersizdir, yeterli sağlık hizmeti verilmesine olanak tanımamaktadır. Her fırsatta siyasi rant hesabıyla kentimizin hastane ihtiyacını istismar eden AK Parti’nin ilçe yöneticileri ve milletvekilleri tarafından  defalarca vaat edilmesine rağmen yapılmayan hastanenin hesabı verilmelidir. Türkiye’nin sağlık sistemine çağ atlattığı yalanını uzun yıllardır ısrarla halkımıza kabul ettirmeye çalışan AK Parti iktidarının, ülkemizi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük bir çöküşe sürüklediğinin en büyük kanıtlarından birini yaşayan Efes Selçuk halkının, bu rezalete karşılık cevabını ilk seçimde gerektiği gibi vereceğinden hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Ne hastalarımız, ne sağlık emekçilerimiz ne de Efes Selçuk’un tamamı bu rezaleti hak etmemektedir.“

Editör: TE Bilişim