22 Temmuz 1998 tarihinde ilçedeki bazı STK ve Odaların yer aldığı 7 ortak ile kurulan Selçuk Efes Güç Birliği A.Ş.'nin (SEGAŞ A.Ş) SGK borçları Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifi kasasından ödendiği ortaya çıktı. Ancak bu borcun diğer ortaklarla birlikte ödenmesi gerektiği gerekçesiyle SEGAŞ A.Ş Ortaklarına ödeme emri gönderen  Selçuk Esnaf Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifi, bu ödemeye itiraz eden ilgili ortakları icraya verdi. Konuyla ilgili ilgili kurumdan açıklama beklenirken, şirket ortakları olan Odalar; "borçtan yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olduğunu" belirterek; bu duruma tepki gösterdiler.

ESNAFIN PARASI OLAN 410 BİN TL, O KASADAN ÇIKTI

1998 yılında; ortaklarının ilçede faaliyet gösteren Oda ve STK'lardan oluşan 7 ortak ile kurulan SEGAŞ A.Ş, önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı tarafından yargı yoluyla tahliye edilmiş, Kaymakamlık tarafından da boşaltılmıştı. Oldukça yükü  miktarda borcu bulunan şirketin; SGK'ya olan borcu olan 410 bin TL.'nin Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifi kasasından ödendiği öğrenildi. SEGAŞ'ın birikmiş SGK borcunu Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifi kasasından ödeyen Kooperatif Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, yapılan bu ödemeyi kooperatife geri ödenmesi için şirketin diğer ortakları olan Selçuk Ticaret Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Otel Pansiyon ve Turistik Eşya satıcıları Odasına ödeme emri gönderdi. 

ŞİRKET ORTAĞI OLAN ODALAR ÖDEME EMRİNE İTİRAZ ETTİ

Yapılan bu ödemeye şirket ortağı olan odalar itiraz etti. Ülgür; daha sonra ödeme emrine itiraz eden şirket ortaklarını icraya verdi. Esnafın ödediği paralarla Şirketin Yönetim Kurulu üyelerinin sorumlu olduğu borçları kapatmaya çalışan bir yönetimin esnafa katkısından çok zararı olacağına dikkat çeken bazı oda yöneticileri; "Bu yanlıştan biran önce dönülmelidir" diyerek; Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimine tepkilerini dile getirdiler. 

O dönemde Hüseyin Vefa Ülgür tarafından kurulan, ancak Belediye ile hiçbir bağı olmadığı ortaya çıkan Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği'nin de ortak olduğu şirketin, söz konusu borcunun yasal sürece göre yönetim kurulu üyelerinin ödemesi gerektiğini öne süren bazı oda Başkanları; " SEGAŞ bir A.Ş'dir ve şirketlerde sorumluluk yönetim kurulu üyelerinindir" dediler.

Öte yandan yine SEGAŞ A.Ş'nin ve belediye ile hiçbir bağı bulunmayan Belediye Spor Kulübü Derneği ve bu derneğin bünyesinde faaliyet gösteren Efes Dershanesinden kalan oldukça yüklü miktarda borç olduğu belirtildi. 

31 YILDIR KOOPERATİF BAŞKANI
Geçtiğimiz günlerde sessiz bir şekilde Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştiren Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin yeni yönetim kurulunda değişiklik olmadı. Tek listeyle gidilen ve oldukça yoğun gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı genel kurulda; 31 yıldır Kooperatif Başkanlığını yürüten Hüseyin Vefa Ülgür, bir kez daha üyelerinin oyunu alarak Başkan seçildi.

Editör: TE Bilişim