Son Mühür Televizyonu’nda deneyimli Gazeteci Ayşegül Koç’un hazırlayıp sunduğu Gün Başlıyor programına konuk olan Gazeteci- Yazar Macit Sefiloğlu, İzmir’e açılışlar için gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da miting yapacağını anımsattı, “Bu çalışmalar da bir erken seçim hazırlığı gibi değerlendirilebilir” dedi.

Ekonomideki gelişmelerin, dövizdeki aşırı artışın piyasalarda ardı ardına zamlara neden olduğunu belirten Kandemir Medya Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğılu, şunları söyledi:

“Dövizin yükselmesiyle birlikte zincirleme zamları hafta boyunca izledik. Toplumun en temel gıdası olan ekmek başta olmak üzere zam yağmuru sürüyor. Buna bağlı olarak piyasalarda başta ilaç olmak üzere bazı ürünlerin bulunamaması sonucu ortaya çıktı. Bazı şirketler ürünleri satmama kararı aldı. Döviz şu anda yatay seyirde. İktidarın BAE’den geleceği açıklanan 10 milyar dolarlık kaynakla mevcut kaosu çözme planı var. Aynı ülkeden 10 milyar dolar daha gelebileceğine yönelik açıklamalar var. Gelecek bu kaynakla asgari ücret artışını, dar gelirlileri rahatlatmayı, işsizliği azaltmayı planladıkları ifade ediliyor.”

2022’de erken seçim

Kandemir Medya Genel Yayın Yönetmeni Sefiloğlu, AK Parti kulislerinde erken seçimin 2022 Kasım ayında olabileceği iddialarının konuşulduğunu da kaydetti. Macit Sefiloğlu şöyle devam etti:

“Gündem erken seçim. Muhalefet partileri erken seçimi konuşuyor. İktidarı oluşturan blok ise seçimin zamanında yani Haziran 2023’te olacağına ısrarla değiniyor. Erken seçimin 2022 kasımında yapılması bir yandan AK Partililerce konuşuluyor. 2022 Kasım’a kadar düşünülen iyileştirmeleri gerçekleşmez ise erken seçim daha da önce olabilir.”

Kavala Davası’na döndü

Asgari ücrette hem işçiyi, hem işvereni mutsuz etmeyecek bir çözümün zor olduğuna da işaret eden Macit Sefiloğlu, “İşçi haklı olarak büyüyen sıkıntıların giderilmesini istiyor. Diğer yanda ise yükselen asgari ücretle birlikte kayıtsız çalışmaların artabileceği söyleniyor. Bu konunun çözümü gerçekten zor olacak” dedi.

İş İnsanı Osman Kavala’nın “Gezi Davası’nın” tek tutuklu sanığı olarak bugün mahkemeye çıkarılacağını da belirten Macit Sefiloğlu şunları söyledi:

“Bu dava Gezi Davası’ndan çıktı, Osman kavala Davası oldu. Kavala’nın bu kadar uzun tutukluluk süresi bugün sonlandırılabilir. Kavala’nın avukatları, (Siyasiler isterse Osman Kavala’nın tutukluluğu bitebilir) diye Tweet attılar. Bu manidar bir durum. Yurt içindeki siyasetin bu konudaki düşüncesi farklı olabilir ama özellikle Avrupa ile ilişkilerimizde bu davanın çok dikkatle izlendiğini biliyoruz. Ama iktidar açısından da erken seçime gitmenin bir yolu da bu tür hukuksuzlukların giderilmesidir.

Uzaktan açmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’deki törene video konferansla yapmayıp bizzat İzmir’e gelerek katılması, Menemende miting yapmasının kentteki seçmene de mesaj verme istediğini belirten Sefiloğlu, bunun da bir seçim havasını anımsattığını söyledi.

Editör: TE Bilişim