T24 yazarı Tolga Şardan, Sedat Peker'in kendisine yönelik diplomatik girişimlerden haberdar olduğu ve elindeki kayıtların bir kısmını basın danışmanı Emre Olur'a teslim etmeyi planladığı iddiasını köşesine taşıdı. Şardan'ın yazısı özetle şöyle:

"(...) Firari organize suç örgütü lideri hükümlüsü Sedat Peker'in "sağ kolu" denilebilecek Emre Olur, Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye "sınırdışı" edildi.

Peker'in aynı zamanda basın danışmanı olarak tanınan Olur, İstanbul'da hakkında savcılıkça verilen yakalama kararı uyarınca Ankara'dan giden özel polis ekibince İstanbul'a getirildi.

Olur, doğruca İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülerek gözaltı işlemi başlatıldı. Olur, Peker'in İçişleri Eski Bakanı Mehmet Ağar ve mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili seri atışlara başlamasıyla birlikte yasal yollardan Kuzey Makedonya'ya gitti. Olur, geçen hafta BAE'ye gidene dek Üsküp'te yaşadı.

Peker'in aynı zamanda maaşlı personeli olduğu bilinen Olur, Üsküp'te kaldığı dönem içinde kimi zaman Peker, kimi zaman da kendi adına sosyal paylaşımlar yaptı.

Olur, BAE'ye gitmek için doğrudan Üsküp'ten uçmak yerine önce karayolu ile Arnavutluk'a geçmeyi tercih etti. Buradan Dubai'ye uçtu.

Bu noktada; "Olur'un neden BAE'ye gitmesi gerekti?" sorusunun yanıtı önemli. Türkiye'nin hakkında ulusal yakalama kararı çıkarmasına rağmen Üsküp'te gözlerden uzak yaşayan Olur, neden Peker'in yanına geçmek istemesinin sebebi olmalı.

Sorunun yanıtını şimdilik bilmiyoruz ancak zaman içinde ortaya çıkacaktır.

Fakat bu konuda bir iddia var. Şöyle ki; kendisine yönelik diplomatik girişimlerden haberdar olan Peker, yakın zamanda yaşanması olası yeni süreçte, elindeki görüntü, kayıt, bilgi ve belgelerin bir kopyasını Olur'a teslim etmeyi planladı.

BAE yönetiminin Olur'a yönelik sınır dışı işlemi yapması, planı bozmuş olabilir. Olur'da söz konusu arşiv var mı? Bu da henüz bilinmiyor maalesef.

Dediğim gibi sıkça konuşulan iddia bu.

(...) Yurt dışında yaşayan Olur'un Türkiye'ye getirilmesi, Peker'in faaliyetlerinde zamansal veya içerik itibarıyla değişikliğe neden olabilir.

Bir de Olur'la bağlantılı olanlar var elbette. Özellikle muhalif medyadan kimi gazetecilerin Olur'la temasta olduğu biliniyor. Olur'un suç örgütü üyeliğinden adli işlem görmesi – belki ileri bir yorum olacak – bazı gazetecilerin savcılıkça ifadelerinin alınmasının önünü açabilir.

Bu durum elbette savcılığın tutumuyla belli olacak.

Yazının yayına girdiği bu saatlerde Olur, büyük olasılıkla savcılığa çıkartılmış olacak. Ve yine büyük olasılıkla tutuklanacak. Böylece Peker'e bir mesaj daha verilecek."

Editör: TE Bilişim