Son Mühür/Tenzile Aşçı - Baroların yapısında değişiklik yapılmasını öngören ve dün Meclis Adalet Komisyonu’ndan geçen Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bugün tekrar Meclis’te görüşülüyor. Savunma üzerinde yapılacak değişikliklere ve barolarda çok başlılığa “Hayır” diyen İzmir Barosu, bugün İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada baroların seçim sistemine ilişkin düzenlemleri öngören tasarıya karşı tüm avukatlar birlikte mücadele için Ankara’ya çağrıldı.

“BAROLARIN SESİNİN ÇIKMASINDAN KORKUYORLAR”

İzmir Baro Başkanı Özcan Yücel’in bugün Çoklu Baro düzenlemesine karşı baro başkanlarıyla buluşmak üzere Ankara’da olması nedeniyle basın açıklamasını yapan İzmir Baro Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, mücadelelerinin uzun süredir devam ettiğini belirterek, “Çok uzun zamandan beri tüm kalbimizle savunma durdurulamaz, savunma susmadı ve susmayacak diyoruz. Bunu söylemeye devam edeceğiz. Yangından mal kaçırır gibi alelacele bu yasayı geçirmeye çalışıyorlar ve baroların sesini kısmaya çalışıyorlar. Çünkü barolardan korkuyorlar, baroların sesinin çıkmasından, baroların yanlışa karşı doğruyu söylemesinden, hak ve özgürlükleri savunmasından korkuyorlar. İktidar ne zaman hukuk çizgisinin dışına çıkmış olsa, baroların onları hukuk içine çekmesinden korkuyorlar. Bu mücadelemiz sadece barolara karşı olan müdahalenin mücadelesi değil. Mücadelemiz tüm Türkiye’ye, tüm yurttaşlarımıza, tüm vatandaşlarımıza yönelik olarak yürüttüğümüz bir mücadele” diye konuştu.

“BİAT ETMEYECEĞİZ”

Görüşülen düzenlemeyle baroların hak arayışındaki sesinin kısılmak istendiğini Belirten Av. Yılmazer, “Barolar, totallerizme ve tek adam rejimine karşı demokrasinin sesi. Barolar üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğünün sesi. Barolar polis devletine karışı hukuk devletinin sesi. Bu yüzden sesimizi kısmak ve bizi susturmak istiyorlar. Ama biz çok uzun zamandan beri bu direnişlerimizi devam edeceğiz. Her ne kadar Ankara’da baro başkanlarımızı, diğer illerde meslektaşlarımızı ve İzmir’de de bizi engellemeye, anayasadan ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklı demokratik haklarımızı engellemeye çalışsalar da biz söylemeye devam edeceğiz. Bunu sağır sultan duydu, mühürlü yürekler de, sağır kulaklar da duysun: Barolar ve avukatlar asla vazgeçmeyecek, teslim olmayacak ve biat etmeyeceğiz" dedi.

AVUKATLAR YİNE ANKARA’DA BULUŞACAK

Günlerdir barolar kendi illerinde direnmeye devam ettiklerini söyleyen Av. Yılmazer, "Bugün tekrar 80 baro, Genel Kurul görüşmelerini takip etmek, orada bir adalet nöbeti tutmak için Ankara’ya doğru yola çıktılar. Biz de bu akşam saat 22.00’da Ankara’ya gitmek üzere yola çıkacağız. Mücadelemize orada devam edeceğiz. Bu yasayı geçirseler bile bizi susturacaklarını ve sindireceklerini sanmasınlar. Bizler mücadeleye her koşul altında devam edeceğiz" diyerek tüm avukatları Ankara'ya mücadeleye çağırdı.

Editör: TE Bilişim