Geçtiğimiz günlerde, Cumhuriyer Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mültecileri geri göndereceğiz" sözleriyle tekrardan başlayan ülkedeki göçmen tartışmasına, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "Su ve diğer giderlerine 10 kat fark alacağız" sözleri de eklenince, konu ülkenin gündemine oturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözler üzerine "Bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız" yanıtına ek olarak, Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, "Bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyor. Suriyeliler olmasa sanayi çöker" demişti.

Tartışmaların üzerine, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'dan sert bir yanıt geldi. Ülkenin sanayisinin Suriyeliler'e bağlı olmadığını vurgulayan Başkan Yorgancılar, bu tartışmaya sosyal medya hesabında "Ülkemizin Sanayisi bugünlere Türk mühendisleri Türk çalışanları ile gelmiştir Suriyelilerin gitmesi ile ekonomi ve sanayinin çökmesi fikrine katılmak mümkün değildir" sözleriyle yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim