Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelecek hafta yapılacak Bilim Kurulu toplantısının, en önemli toplantılardan biri olacağını belirtti. Başta okullar olmak üzere maske kullanımı dahil birçok konunun görüşüleceğini söyledi.

“Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı müsterih olun.” diye konuşan Bakan Koca, şunları kaydetti;

Hatırlarsanız maskeli bu son yazımız olacak demiştim. O dönem inanan çok olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi o yaza giriyoruz. Giresun’da da üç ay önce hatırlarsanız Sağlık Bakanınız olarak yüksek sesle ifade ediyorum. En kötü günlerimiz geride kaldı endişe etmeyiniz müsterih olun diye konuşmam olmuştu. O dönemde de bilim insanı arkadaşlarımız dahil olmak üzere endişe ile yaklaştılar. Yine aynı şeyi söylüyorum, Endişe etmeyiniz en kötü günlerimiz geride kaldı müsterih olun.
Maske zorunluluğu kalkıyor mu?
Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birisini yapmış olacak. Özellikle maske başta olmak üzere önemli bu anlamda alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu’nun toplantısında ele almış olacağız.

Maske uygulamasının yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da Bilim Kurulu haftaya bunu değerlendirmiş olacak.


Günlük vaka sayısı 5 bin 529 oldu
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Günlük Kovid- 19 Tablosu’ verilerine göre; son 24 saatte yapılan 184 bin 758 testte 5 bin 529 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 31 kişi hayatını kaybederken, 14 bin 493 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1’inci doz Türkiye ortalaması yüzde 93,12, 2’nci doz ortalaması yüzde 85,40 olarak belirlendi. Ayrıca 1’inci dozda 57 milyon 800 bin 90, 2’nci dozda 53 milyon 7 bin 739 ve 3’üncü dozda 27 milyon 699 bin 488 olmak üzere 147 milyon 279 bin 922 aşı uygulandı.

En az 2 doz aşı olan kişi sayısı en yüksek iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu.

Editör: TE Bilişim