SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/İzmir, 9 Eylül Kurtuluş Günü coşkusuna hazırlanıyor. Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, geçtiğimiz süreç dolayısıyla, yaşadığımız coşkunun tartışılır olduğunu vurgularken, “Öyle bir dönemdeyiz ki, ne manasını, ne maneviyatını yaşayabiliyoruz. Bayram yapalım desek bayram yapamıyoruz, düğün yapalım desek düğün yapamıyoruz. Bayramlarımız bu süreçte bayram olmaktan çıktı” dedi.

Fuar heyecanını küçüklüğümüzden beri yaşarız”

Başkan Erduran, bu seneki İzmir Enternasyonal Fuarı için davetli olduklarını, fakat Saadet Partisi Genel Merkez’de olduklaır için vekil olarak partiden isimlerin katıldığını belirtti. Basmane’de doğup büyüdüğünü dile getiren Başkan Erduran, “Fuarın her açılmasında orada biterdik. Her günümüz fuarda geçerdi, Basmane ile dip dibeydi çünkü. Bizim için ayrı eğlenceydi. Uluslararası ülkelerin katılmış olduğu sergiler salonlar dikkat çekiyordu. Zaman içerisinde yapı bozuldu. İş eğlence tarzına döndü ama fuarın o kültürünü yaşamayı arzu ediyoruz. Senelerdir gelen kültürünü yaşaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yarını belli olmayan bir süreç, yarını belli olmayan bir Türkiye”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze eğitim kararını değerlendiren Mustafa Erduran, şu sözleri aktardı:

“Yarını belli olmayan bir süreç, yarını belli olmayan bir Türkiye. Bir şey için yarına hazırlık yapıyoruz, yarın farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. MEB eğitim kararını açıkladı. Yaşadığımız sürecin eğitime engel olmaması gerekirdi. Tedbirse teddir, eğitim devam etmesi gerekiyordu. Benim kızım laboratuvar teknolojisi okuyor. Uzaktan okuyor, bir sene boyunca hiçbir cihaza temas etmeden kitaptan gördükleriyle eğitim aldı. Bu sene makineleri tanıyacaklar, acaba eğitim devam edebilecek mi? Temel sıkıntı, hükümetin bu sürecin üzerinde duruyormuş gibi yapıp ciddiyetsizlik yapmasıdır. Bu okuyan gençlerimizin sorunu, aynı zamanda ülkemizin geleceğinin sorunu. Asla ve asla eğitime ara verilmemesi gerekiyor”

AK Parti algı operasyonu yapıyor”

Geçtiğimiz günlerde, Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesini değerlendiren Başkan Erduran, Saadet Partisi’nin kapısının herkese açık olduğunu vurguladı. Başkan Erduran, AK Parti’yi Oğuzhan Asiltürk’ün iyi niyetini suistimal etmekle itham ederken, “Genel Başkanımız, konuşmadan anlaşamayız diyor. Biz, CHP’yle de, İYİ Parti’yle de, Gelecek, DEVA partileriyle de görüşüyoruz. AK Parti, MHP ile de konuşacağız. Konuşmak demek, ittifak anlamına gelmiyor. Oğuzhan Bey, bu niyetlerle cumhurbaşkanıyla bir araya geliyor. Altından farklı manalar çıkarılıyor” ifadelerini kullandı.

Bu sistem yürümedi”

Türkiye’nin en büyük sorununun adaletsizlik olduğunu öne süren Başkan Erduran, günümüzde tek kişinin karar verip, cumhrubaşkanlığı kararnamesi yayınlamasını eleştirdi. Başkan Erduran, “Sistem yürümedi, rahatsızlar. Fakat parlamento çoğunluğu buna yetmiyor. Uzlaşıyı da gururlarına yediremiyorlar. İnsanlara çok ağır laflar ettiniz, Bay Kemal, İngiliz Temel, FETÖ’cü Akşener dediniz. Gelin ülkenin ortak menfaatinde karar alalım” sözlerini aktardı.

Editör: TE Bilişim