Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 ay 17 günlük hapis cezasına çarptırılan Doğru Parti Genel Başkanı ve eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu cezasını çekmek üzere cezaevine girecek. Hapis cezasının kendisini korkutamayacağını belirten Serdaroğlu, "Laik Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları ile her şartta mücadeleye devam edeceğiz. Bize bu zulmü yaşatan siyasetçi- bürokrat kim varsa, hesabını mutlaka bağımsız Türk yargısı önünde verecektir'' dedi.

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre 74 yaşındaki Serdaroğlu yaptığı açıklamada "2 ay 17 gün cezam onaylanmış içeride ne kadar kalırım bilmiyorum. Cezaevi girerken han kapısıdır, çıkarken iğne deliğidir. Rahmetli babam da 27 Mayıs darbe döneminde cezaevine girdi. 5 gün sonra çıkar demişlerdi. 6 yıl sonra çıkabildi" dedi.

'BU CEZALAR BİZİ KORKUTMAZ'
Serdaroğlu "Bu cezalar bizi korkutmaz. Benim hakkımda 130-135 kadar dava var, artık takibi bile zorlaştı. Cezaevine girmek için bavulum ne zamandır hazırdı'' dedi ve şunları ekledi:

"Bu davadan bilgim yoktu ve mahkumiyet kararı çıkınca öğrendim. Gıyabımda dava açılmış mahkumiyet verilmiş, tebligat yapılmadı, savunmam bile alınmadı. Tam bir hukuksuzluktur. Biz mücadeleye devam ederiz, yıldıramazlar. Tarikatçı olsam böyle cezalar davalar gündeme gelmezdi. Laik Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları ile her şartta mücadeleye devam edeceğiz. Bize bu zulmü yaşatan siyasetçi- bürokrat kim varsa, hesabını mutlaka bağımsız Türk yargısı önünde verecektir.''

İstanbul Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gıyabında yargılanan Serdaroğlu, 2 ay 17 gün hapse mahkum edilmişti. Serdaroğlu davaya konu olan 2 Eylül 2018 tarihli yazısında "Bilal Erdoğan'ın doktora eğitimi için gittiği İtalya'da hakkında soruşturma açıldığını ve farklı bir pasaport kullanarak yurda geri döndüğünü" öne sürmüştü.

Editör: TE Bilişim