Türkiye genelinde 700’e yakın radyo ve televizyonu bünyesinde barındıran Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), İnternet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifinin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’ndaki görüşmelerine katıldı.  
ŞERBETÇİOĞLU: ‘’HEPİNİZE GÜVENİYORUZ’’
2010 yılından bu yana radyo ve televizyonların resmi ilanlardan pay alabilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu; ‘’üyelerimizin resmi ilanlara ihtiyacı var. Hepinize güveniyoruz ve sizlerden mutlu haberi bekliyoruz’’ çağrısı yaptı.
TEKLİF DEĞERLENDİRİLECEK
Teklif sahipleri, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu’nun talebiyle 21, 22, 23. maddede düzenleme yaparak resmi ilanları radyo ve televizyonların internet sitesi kurarak ya da başka yolla yayınlayabilmesi talebinin değerlendireceğini de ekledi. Kamuoyunda "dezenformasyon yasası" olarak adlandırılan AK Parti ve MHP'nin hazırladığı Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, tali komisyon olan Dijital Mecralar Komisyonu'nda kabul edildi. Yasa teklifiyle ilgili görüşmeler önümüzdeki hafta Adalet Komisyonu'nda devam edecek. Teklif, Adalet Komisyonu'ndan geçmesi halinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Editör: TE Bilişim