Son Mühür/Beste Çengel/  Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) 20.yılında, 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. 14 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul Hâkim Evi’nde yapılan Genel Kurul Toplantısına Türkiye’nin dört bir yanından radyo ve televizyon yayıncıları katıldı. Yönetime yeni asil ve yedek üyelerin belirlendiği seçimde, mevcut Başkan M. Aydın Şerbetçioğlu güven tazelerken yeni Yönetim Kurulu da seçildi.

"Rahat nefes alma imkanı sağlıyoruz" 

Seçim heyecanı yaşayan Şerbetçioğlu, konuşmasında yapılacaklar projesini de anlatmayı ihmal etmedi. Başkan;” Yeni dönemde radyo televizyon yayıncılığında yıllardır altyapısını oluşturduğumuz projelerimizin hayata geçirilmesi yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Meslek Birliğimizin lisanslama gelirlerinin de artırılması için de çalışarak pandemi sürecinde ekonomik anlamda sıkıntıya düşen yayıncılarımıza rahat bir nefes alma imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Tüm yayıncılarımıza ve üyelerimize Genel Kurula katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, bu vesileyle RATEM’in 20.yılını da kutluyorum.” dedi.

Hakan Kandemir, RATEM ’de Ege ve İzmir’in tek üyesi oldu

RATEM ’in yeni asil ve yedek üyelerinin belirlendiği genel kurulda, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, yeni projeler için genel kurul üyelerini de belirledi. Yapılan kurulda 260’a yakın delegenin oyunu alan Radyo Ege’nin CEO’su Hakan Kandemir, RATEM ’de Ege ve İzmir’in tek üyesi oldu. Hakan Kandemir, bu görevimden gurur duyuyorum diyerek; “Görevde olduğumuz müddetçe, tüm meslek örgütleri adına sorunları dile getirmeye çalışacağız. Meslek örgütlerini bir adım ileriye taşımaya ve ülkenin ekonomisine de katkı sağlamaya adayız” diyerek sevincini paylaştı.

Hep bir adım ileriye

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu gerçekleşen kurula ilişkin Son Mühür'e özel demeç verdi.  Şerbetçioğlu, Türkiye’nin 77 ilinden üyenin katılımıyla genel kurulun gerçekleştirildiğini ve oy birliği ile kararların alındığını ifade etti. Gündemim sorunlarını söylemeye devam edeceklerini ifade eden Şerbetçioğlu, Belediye ilanlarının, kamu spotlarının ve reklamların desteklenmesi için gelir kaynaklarının açılacağını ve devamlılık sağlanacağını belirtti. Tüm kurumlarla çalışmalar yapılarak, medya sektörünün gelir kaynaklarını arttırılacağını ifade eden Başkan;” Medya şirketlerinin cirolarını arttıracağız. Onlar cirolarını arttırdığı taktirde, çalışanlar da paylarını arttırmış olacak. Kazan kazan mantığı olacak yani. İşin özü tüm medya çalışanları motive olacak. Kazanç tek taraflı olamaz. Bir taraf kırıldı mı, sistem çöker. Bizim olmazsa olmazımız siz medya çalışanlarısınız. Hep birlikte üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

10. Dönem RATEM Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

M. Aydın Şerbetçioğlu (Başkan)

Banu Genç

İsmail Adıyaman

Tülay Arsal

Necmi Aydın

Ahmet Atılmış

Zafer Beyaz

Sadettin Arslan

İdriş Taş

İlhan Yalçın

Zehra Efsun Tekyeten

Mustafa Öztürk İşler

Ömer Faruk Hamurcu

İsa Akçay

Muammer Altıok

Hatice Kurt

Hakan Kandemir

Editör: TE Bilişim