Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de alışkanlığınız olan, hafta içi her gün saat: 08.00’de başlayan Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu bundan böyle her pazartesi ve cuma Radyo Ege'de güncel konular ile siyasetin nabzını tutacak...

Bugünkü Balamir Yıldız'la Yol Saati programında Radyo Ege'ye gündemi değerlendiren Dr.İbrahim Uslu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Uslu'nun konuşmasından satır başları...

SEÇMENDE KARŞILIĞI YOK

Seçmen anketlerine baktığımız zaman 6'lı masanın dağılması zor görüyoruz... 50+1 sisteminde Cumhurbaşkanlığı için yarışacak adaylar ittifak yapmasını zorunlu kılıyor. yüzde 50+1 matematiği yüzünden bu partiler de birbirinden ayrılmak istemiyor. Ak parti' de bu sebeple MHP ve BBP İle ittifak kurmak istiyor. Bu yüzden ayrılmak istemiyorlar. İkincisi seçim barajı yüzde 7 ,bazı partiler yüzde 50 barajını aşmak için ittifaklara ihtiyaç duyuyor. Anayasayı değiştirmek için 360 milletvekiline ihtiyacı var. Şu anda hiç bir parti 360 milletvekilini geçemiyor. Bu sebeple ittifaka ihtiyaç duyuyor. Seçmenlerin oy verenlerin yüzde 75'i partilerin birlikte hareket etmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı açıklamaları seçmende karşılığı yoktur.

ENFLASYON DEVAM EDECEKTİR, O YÜZDEN ERKEN SEÇİM BEKLİYORUM

Belli bir aşamaya kadar yüksek enflasyonla yaşamaya devam edileceği Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Enflasyon olmaya devam edecektir. Bir anda aşağı yönlü olacağını düşünmüyorum. Kışın ekonomik durum çok daha kötü olacağı için kasım ayında seçime gitmek isteniyor. Erken seçim olacağını düşünüyorum. O yüzden kasım ayında seçme gidilmesi düşünülüyor. Erken seçim olasılığı bu durumda artıyor. 

İKTİDARIN BAŞARI HİKAYESİNE İHTİYACI VAR

İktidarın seçime giderken başarıya ihtiyacı var. Başarı hikayesine ihtiyacı var. Ekonomik anlamda bir başarı hikayesi çok mümkün görünmüyor. Sağlık ve eğitim gibi kamu alanlarında  da olamayacağı belli oldu. Bu sebeple Uluslararası ilişkiler alanında bir başarı hikayesi yazılması bekleniyor. Yunanistan ile aramızdaki sürtüşme seçimden kaynaklı bir olaydır. Yunanistan da seçime giderken bu olayı kullanmak istiyor. Suriye operasyonu da bu durumdan kaynaklı bir olaydır. Siyasi başarı için bu önemli bir olaydır.

DR.İBRAHİM USLU HER PAZARTESİ VE CUMA RADYO EGE'DE

Kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu bundan böyle her pazartesi ve cuma Radyo Ege'de güncel konular ile siyasetin nabzını tutacak...

Editör: TE Bilişim