CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklayacağını duyurduğu dosya hakkında TBMM'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

İddiaları belgeleriyle göstereceğini belirten Özel, İçişleri Bakanlığı müşaviri olduğunu belirttiği Emin Şen'in, sahibi veya ortağı olduğu şirketler aracılığıyla Süleyman Soylu'nun bakan olduğu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlıklarından milyonlarca liralık ihaleler aldığını aktardı. Özel ardından AK Parti'nin troll hesaplarına yön veren 25 kişilik bir Telegram grubundaki yazışmaları gösterdi. Şen'in de içinde bulunduğu ve troll hesaplarında yaratılan yalan haberlerin 8 bin trolle servis edildiğini ileri sürdü.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde Emin Şen'e ait sayfa olduğu ve Şen'in kişisel bilgilerinin yer aldığı görüldü. 1978 İstanbul doğumlu olduğu belirtilen Şen ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye'nin ilk yeni nesil iletişim çalışmalarını gerçekleştiren Emin Şen, önde gelen medya kuruluşlarında danışmanlık ve Yeni Medya eğitimleri verdi. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Emin Şen Lisans işletme mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır, ve Bakan Danışmanlığı görevini yürütmektedir."

İçişleri Bakanlığı'ndan ise şu açıklama yapılmıştı:

"CHP milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır."

Editör: TE Bilişim