Yazar Orhan Pamuk, "Altılı masa umarım iyi bir aday bulur, umarım o aday kazanır, demokrasimizi restore eder" dedi; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için de "Kendisi çok kurnaz, şeytana ayakkabısını ters giydirecek bir politikacı olmayabilir. Bizim istediğimiz saydamlık, dürüstlük, güveni bana veriyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Nobel Edebiyat Ödülü alan ilk ve tek yazarı Orhan Pamuk, siyaset gündeminde yer alan konularla ilgili olarak T24 yazarı Murat Sabuncu'ya açıklamalarda bulundu .

'Hayatı boyunca korka korka konuştuğunu' ifade eden Pamuk; “Ama eskisi kadar korkmuyorum ve korkmakta haklı olduğumu düşünüyorum. Cesur değilim, korkuyorum ama korka korka konuşuyorum. Çünkü hiç konuşmamaktan daha çok korkuyorum. Utanıyorum…" dedi.

Pamuk şöyle devam etti: "Osman Kavala hapiste, herkes hapiste, herkese eziyet ediliyor. Sadistlik, hunharlık, zalimlik örnek olsun haline gelmiş. Şarkıcı Gülşen’e yapılanlara bakınız. Bunlardan korkulmaz mı? İnsan olan korkar ama insan olan korkusundan utanır gene konuşur, gene konuşur. Osman Kavala içeride, HDP’nin yöneticileri içeride, ‘Orhan sesini çıkart’ diyorlar. Haklılar, çıkartmaya çalışıyorum, bu kadar çıkıyor."

Pamuk, 'AKP’nin artık herkesi hapse atma gücü kalmadığını' düşündüğünü belirterek “Son üç ayda pek çok yerden aldığım duyumlar, hislerim, gazetelerde okuduklarım… Artık bürokrasi mi dersiniz, derin devlet mi, millet mi dersiniz, yavaş yavaş iktidarı Erdoğan’dan başkasına verme hazırlığı içerisinde. Bence artık tünelin sonundaki ışık göründü de nasıl olacağını bilmiyoruz” yorumunu yaptı.

"Altılı masa umarım iyi bir aday bulur, umarım o aday kazanır, demokrasimizi restore eder" diyen Orhan Pamuk, "Kemal Kılıçdaroğlu’na insan olarak, dürüstlüğü olarak, samimiyeti olarak inanıyorum. Kendisi çok kurnaz, şeytana ayakkabısını ters giydirecek bir politikacı olmayabilir. Bizim istediğimiz saydamlık, dürüstlük, güveni bana veriyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim