83 yaşındaki Ömer Tuğrul İnançer'in gece saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son postnişini olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer'in yarın İkindi namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnançer'in vefatına ilişkin başsağlığı mesajında, "Çok kıymetli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi’nin vefatından derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, derecatı âli olsun." ifadelerini kullandıç

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Güzel insan Ömer Tuğrul İnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop taziye mesajında, "Tasavvufun hikmetlerinin günümüzde neşvünema bulmasına vesile olan, gönül dünyamızın rehberlerinden kıymetli büyüğümüz Ömer Tuğrul İnançer, Rahmet-i Rahmana kavuşmuş. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Menzili mübarek, mekanı cennet, makamı âli olsun." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Âlem-i Cemâl'e göç eden, günümüzün tasavvuf bilgelerinden, gönül, fikir ve kültür insanı Ömer Tuğrul İnançer’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Hakikat aşıklarından Ömer Tuğrul İnançer rahmete kavuştu. Mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz Hakikatli bir insan olarak yaşama gayretiyle güzel izler bıraktı. Makamı ali olsun…

Ömer Tuğrul İnançer geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında katıldığ bir programda "Hamile kadının sokakta gezmesi estetik değil" sözleriyle gündem yaratmıştı.

Editör: TE Bilişim