Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:
Bütçe görüşmeleri kapsamlı bir şekilde değerlendiriliyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Polisimizin, jandarmamızın, silahlı kuvvetlerimizin kendi bölgelerinde yürüttüğü mücadele devam ediyor. Terörle mücadeledeki gayretli mücadele kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Suriye örneğinde gördüğünüz gibi terör örgütü her türlü kılığa girebilen bir yapıya sahip. 
PKK terör örgütü bölge için ana istikrarsızlık unsuru olmaya devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ ile mücadele adı altında yerleşmeye çalışıyorlardı. Fırat Kalkanı ve diğer harekatlar olmasaydı bugün bir terör devletçiği kurulmuş olacaktı.  Türkiye Kobani'deki kardeşlerine kapısını açarak onları ölümden kurtarmıştır. PKK yerleşik tüm halklara düşmanlık yapıyor. Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Terör örgüte ile mücadele hiçbir gevşeme olmadan 7 24 kesintisiz devam edecektir. DEAŞ ile  gerçekten mücadele eden güç Türk Silahlı Kuvvetleridir. Birilerinin PKK terör örgütünü meşrulaştırmak için DEAŞ'ı kullanması bu çifte standardın örneğidir. Yeri geldiğinde PKK'lıların DEAŞ militanlarını serbest bıraktığını gördük.

KORONAVİRÜS SALGINI

Türkiye etkin bir mücadele ortaya koydu. Bugün yine çeşitli açıklamalar oldu. Bekleneceği üzere CHP'den açıklamalar geldi. Onlardan bir hakkaniyet beklemiyoruz. Başka bir paralel evrende yaşıyorlar. Şimdi ortaya çıkan haberler; bu virüsün mutasyona uğradığını şeklinde değerlendirme konusu oldu. Ülkemiz de İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile uçuşlarını durdurdu. Gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Tedbirlerin alınmasıyla rakamlar da düşmeye başladı. Sağlık çalışanlarımız çok büyük fedakarlık gösterdi, göstermeye devam ediyor. Onların statüleri için çalışmaların hızlandırılması bizim de takip ettiğimiz bir konu.

Maske mesafe ve temizlik, zorunlu olmadıkça evden çıkmamak şeklinde mücadele edeceğiz. Herkese bir kez daha arz ediyoruz lütfen bu yasaklara ve kullara tam olarak uyarak, sağlık sisteminin üzerindeki yükün azalması için gayret gösterelim. 

AZERBAYCAN'IN KARABAĞ ZAFERİ
Azerbaycan zaferi sonrası yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Azerbaycan'ın kendisine ait olan topraklarını yeniden alması birçok ülkeyi rahatsız ediyor. Bizce geçersiz tehditler savuranlar var. Son olarak Belçika'nın aldığı bir karar oldu. Bu karar tasarısının hiçbir hükmü yoktur. Haksız ve hakkaniyetsiz bir tasarıdır. Gayrimeşrudur. Belçika mahkemelerinin daha önce PKK ile aldığı kararlar da yine ortadadır. Hukuki bir motivasyonla hareket etmediklerini ortaya koyuyor. Minsk grubu içinde Fransa'nın Türkiye karşıtı konumlandırmaya çalışan bir tutumu var. Türkiye nerede duruyorsa onun tam karşısında konumlanmaya çalışıyorlar.

(BU/K)

Editör: TE Bilişim