Son Mühür/Tenzile Aşçı - İzmirli avukatlar, İzmir Barosu’nun Avukatlık Kanunu’nda yapılması planlanan düzenleme için bugün ikinci kez bir araya geldi. TMMOB dönem sözcüsü Melih Yalçın, İTO Genel Sekreteri Lütfü Çamlı ve

KESK Şubeler Platformu’ndan Mustafa Güler de avukatların hak arayışında onlara destek verdiler. 
Yapılan hukuksuzluğa karşı avukatların haklarını savunan oda sözcüleri konuşmalaırnfa birliktelik çağrısı yaptılar.

İLK SALDIRI DEĞİL

TMMOB dönem sözcüsü Melih Yalçın, barolar üzerinden Meclis’e sunulan önergenin meslek odalarına karşı gerçekleşen ilk saldırı olmadığını söyleyerek, “Bu ülkede sürekli meslek odalarına saldırılar gerçekleştiriliyor. Ama bu proje Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olduğunda Devlet Denetleme Kurulu bir rapor oluşturması için görevlendirdiğinde başladı. Bu Devlet Denetleme Kurulu bin sayfalık bir rapor hazırladı. Bu listelerin içerisinde bildiğiniz tüm meslek odaları vardı. Amaçları ise o an iktidara geldiler, iktidarı ele geçirdikleri gün bile meslek odalarını ele geçirememişlerdi. O an nasıl meslek odalarını ele geçirebiliriz diye araştırıyorlardı. O raporu hazırlayan üyeler ise farkettiler ki, bu odaların hepsi Anayasa’ya göre kurulmuş. Farkettiler ki meslek odaları sadece kendi meslek odalarının hakkını savunan değil, tüm herkesin hakkını savunan odalardır. Bunu fark edince dehşete düştüler. Meslek odalarını ele geçiremedikleri için de meslek odalarını yıpratmaya ve yok etmeye çalışıyorlar. Şimdi ise gündemde baro var. Şimdi hepimize düşen bir görev var. Bugün baroya yapılan saldırı yarın hepimize yapılacak. Bugün baroyu koruyamazsak yarın hiçbir meslek odasını koruyamayız. Bundan kaynaklı kim elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Gideceklerinin farkındalar. Gideceklerini bildikleri içinde gitmeden önce neyi yıkabiliriz, neyi talan edebiliriz diye bakıyorlar. Bunlar bu çetenin son nefesleridir. TMMOB bu nedenle hepinizi baroya destek olamaya davet ediyor” dedi.

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

İzmir tabipler Odası olarak avukatları haklı mücadelelerinde sonuna kadar desteklediklerini ifade eden İTO Genel Sekreteri Lütfü Çamlı ise, “Meslek örgütleri çağdaşlığı savunur. Meslek örgütleri demokrasiyi, özgürlüğü savunur. Bu onurlu muhalefetleri nedeniyle yönetenler tarafından daima hedef tahtası haline getirilmişlerdir. Bundan iki yıl önce de Türk Tabipler Birliği’ne de buna benzer bir saldırı düzenlenmiş ancak TTB’nin dik duruşu ile geri püskürtülmüştür. Ama bu günlerde tekrar meslek örgütlerinin işlevsizleştirilmesi ve halkın gözünde itibarsızlaştırma söz konusu. Hekimler avukatların yanındadır. Vazgeçmiyoruz, susmuyoruz. Mesleğimize meslek örgütümüze sahip çıkıyoruz. Direne direne kazanacağız” dedi.

“HUKUKSUZLUĞU EN FAZLA YAŞAYANLARIZ

KESK Şubeler Platformu’ndan Mustafa Güler, yaptığı destek konuşmasında şunları söyledi; “Baro son dönemde bu ülkede adaletin en önde savunucularından oldu. Meslek odalarına saldırılarla bu kurum ve kuruluşlar yok edilmek isteniyor. Biz sendikalar olarak hukuksuzluğu en fazla yaşayan kişiler olarak bu hukuksuzluğa dur demenin sendikalar olarak ayrı ayrı mücadelelerle olamayacağını biliyoruz. Baroya yapılan saldırı hepimize karşı yapılan saldırıdır. Biz işçiler ve örgütler olarak demokrasiye sahip çıkmak zorundayız. Bugün baronun başlattığı mücadele hepimizin meselesidir. Yüzyıllardır elde edilen demokrasinin tek adam rejimi ile yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Barolar ile birlikte bu yürüyüşü sürdürmek için barolara sahip çıkmaya devem edeceğiz”

Editör: TE Bilişim