Son Mühür/Tenzile Aşçı - Toplum yapılanmasında sendika ve odaların bir arada olmasının güç yaratacağının vurgulandığı eyleme; DİSK, TMMOB, KESK, İTO’dan katılım gerçekleşti. Çoklu baro düzenlemesiyle baroların yapısında yapılması planlanan değişikliğe karşı avukatlara destek vermeye gelen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, iktidarın söz konusu düzenleme ile söz ve savunmayı ortadan kaldırmayı amaçladığını söyledi. 

Mevcut iktidarın 18 yıldır toplumun her kesimiyle kavga halinde olduğunu söyleyen Sarı, “Çoklu barolarla 80’li yılların öncesindeki Pol1, Pol2, Pol-Der gibi polislerin birçok sendikalı örgütlenmesi gösterilip sağcıların sendikası, solcuların ya da muhafazakarların sendikası gibi ayrılıklar yaratmak istiyorlar. İktidarda kim varsa herkes o baroya üye olacak. Doğal olarak o baroya üye olanların da mahkemelerde söz ve yetkisi olacak.  Yani söz ve savunmayı ortadan kaldıracaklar. 

ODALARA BİRLİKTELİK ÇAĞRISI

Sadece baro çalışanlarının değil sağlık çalışanlarının bağlı olduğu oda TTB’nin ya da mühendislerin bağlı olduğu TMMOB’nin yok sayılığının altını çizen Sarı, “Bu olay İkinci Dünya Savaşı’ndaki papaz misali bir olay. Susma sustukça sıra sana gelecek. Bugün barolar, yarın TMMOB, ertesi gün TTB, daha sonra küçük birlikler ve daha sonrası da kıdem tazminatı… Baroların yanında sağlıkçılar ve çevre talanına karşı gelen mühendisler de iktidarın saldırılarına maruz kaldı. O halde iktidarın saldırılarına maruz kalan odalara ve konfederasyonlara çağrım şudur: Bu bölünmelere, sıranın size gelmesini beklemeden birleşerek demokrasi, özgürlük, laiklik ve barış yürüyüşünü hep birlikte el ele yapalım” diyerek odalara çağrıda bulundu.

“İKTİDARDAN DÜŞECEKLER”

Düzenlemenin Meclis’ten geçmesi ihtimaline karşı da fikirlerini belirten Sarı, “Bu düzenleme Meclis’ten geçebilir. Anayasa Mahkemesi’nden döne de bilir. İktidar kıdem tazminatını da kaldırabilir, baronun, TMMOB’nin yapısını da değiştirebilirler. Ama burada iddialı bir söz söylemek istiyorum. 18 yıldır toplumun her kesimiyle kavga edenler bilin ki iktidardan düşecektir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim